Almanya: Sınırları açmaya başlıyoruz

Avrupa'da korona virüsü nedeniyle kapatılan sınırların açılma süreci başladı. Almanya, bazı ülkelerle sınırlarındaki kontrolleri cuma gününden itibaren hafifleteceğini açıkladı. Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, tüm Avrupa'nın sınırlarının 15 Haziran'da açılmasını istediklerini de ekledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa'da korona virüsü salgını nedeniyle kapatılan sınırların açılması süreci başladı. Almanya İçişleri Bakanı Hort Seehofer, 15 Mayıs'tan (cumartesi) itibaren bazı ülkelerle sınırlarının açılacağını, tam açılmanın 15 Haziran'da tamamlanmasının planlandığını açıkladı.

Seehofer, Fransa, İsviçre ve Avusturya'nın Almanya ile tüm sınır kapılarının 15 Mayıs'tan itibaren açılmaya başlayacağını söyledi. Danimarka ve Norveç ile olan sınırlarını da bu tarihte açmak istediklerini belirten Alman bakan, 15 Haziran'a gelindiğinde seyahat özgürlüğünün tam olarak yeniden sağlanmış olmasının planlandığını anlattı.

'AB DIŞINDAN GELENLERE KARANTİNA SÜRECEK'

Almanya İçişleri Bakanı, tüm Avrupa içinde seyahatin de 15 Haziran'dan itibaren yeniden başlamasını istediklerini söyledi. Seehofer, AB'nin dış sınırlarındaki kontrollerin ise 15 Haziran'a kadar devam edeceğini vurguladı. Alman bakan, ülkesindeki eyaletlerin de AB vatandaşı ziyaretçiler için karantina kurallarını kaldırabileceğini ama AB dışından gelen kişiler için bu kuralların sürmesi gerektiğini vurguladı. Seehofer'in, İtalya'nın sınırlarının açılması için henüz erken olduğunu söylemesi de dikkat çekti.

AVUSTURYA: İKİ AŞAMALI PLAN YAPTIK

Avusturya Turizm Bakanı Elisabeth Koestinger de bu sabah yaptığı açıklamada, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz'un iki ülke arasındaki seyahat kısıtlamalarının kaldırılması için iki aşamalı bir yol haritasında anlaştıklarını söylemişti. Buna göre, iki ülke arasındaki sınır kontrolleri cuma gününden itibaren hafifletilecek, 15 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırılacak.

'BALTIK BALONU'

Baltık ülkeleri Litvanya, Estonya ve Latviya'nın da birbirleriyle sınırlarını cuma gününden itibaren açması bekleniyor. Uluslararası basın, üç ülke arasında şu an için bir 'Baltık balonu' oluşturulacağını söyledi. (DIŞ HABERLER)

AB'nin korona sonrası turizm planı sızdırıldı: İkili koridorlar açılabilirAB'nin korona sonrası turizm planı sızdırıldı: İkili koridorlar açılabilir