DSÖ'den aşı açıklaması: Zor olacak

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris'ten aşı açıklaması: Korona virüsleri çok aldatıcıdır ve onlara karşı aşı geliştirmek zordur.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), korona virüsü salgınıyla ilgili son değerlendirmesinde, aşı çalışmalarının zorlu olacağını vurguladı. DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, "Korona virüsleri çok aldatıcıdır ve onlara karşı aşı geliştirmek zordur" dedi.

'KESİN TEDAVİ İÇİN YETERLİ VERİ YOK'

Harris, son dönemde bazı tedavi yöntemlerinin Covid-19 hastalığını hafiflettiğini ve süresini kısalttığını söylese de, "Fakat elimizde virüsü yok edebilen veya durdurabilen hiçbir şey yok" diye konuştu. Harris, bazı tedaviler için olumlu veriler geldiğini belirtirken, "Ancak bir tedavinin diğerinden iyi olduğunu yüzde 100 güvenle söyleyebilmemiz için daha fazla veriyi görmemiz gerekiyor" dedi.

'ABD VE BREZİLYA CİDDİYE ALMADI'

DSÖ sözcüsü, salgınla mücadele yöntemleri tepki çeken ABD ve Brezilya'nın, 'kendilerinden gelen uyarıları ciddiye almadığını' söyledi. Harris, salgın konusunda küresel çapta neyin doğru, neyin yanlış yapıldığı konusunda gelecekte 'özgür ve dürüst' bir değerlendirme yapacaklarını ekledi.

'AFRİKA'DA EĞRİ YÜKSELİYOR'

Harris, Afrika ülkelerindeki Covid-19 vakalarının artış gösterdiğini de belirterek, "Yükselen bir eğri görmekteyiz" diye konuştu.(DIŞ HABERLER)