Kaliforniya'ya kızdı, fabrikasını taşıyor

Tesla CEO'su Elon Musk, korona virüsü önlemleri nedeniyle iş başı yapılmasına izin verilmeyen Kaliforniya'daki fabrikasını Teksas ve Nevada eyaletlerine taşıma kararı aldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, korona virüsü önlemleri nedeniyle yeniden iş başı yapılmasına izin verilmeyen Kaliforniya'daki Tesla genel merkezi ile fabrikasını Teksas ve Nevada eyaletlerine taşıma kararı aldı. Fabrikanın yeniden üretime başlaması konusunda Kaliforniya eyaleti hükümetiyle bir süredir anlaşmazlık yaşayan Elon Musk, "Bu son damla. Tesla genel merkezini ve gelecekteki programlarını Teksas ve Nevada eyaletlerine taşıyacak" dedi.

Musk, Kalifornia'nın Fremont kentinde bulunan fabrikanın kalması halinde bile, Tesla'ya yönelik muameleye göre fabrikanın faaliyetlerini sürdürüp sürdürmeyeceğine karar vereceğini söyledi.

'YÖNETİME DAVA AÇACAK'

Elon Musk, Tesla'nın Fremont'taki üretime mayıs ayı başında yeniden başlaması için bastırıyordu ancak Kaliforniya eyaletinden izin çıkmadı. Musk ayrıca Fremont kentinin bağlı olduğu Alameda idare bölgesine dava açacağını duyurdu.

Eyalet yönetiminin anayasayı ihlal ettiğini ileri süren Musk, daha önce salgın önlemlerini 'faşist uygulamalara' benzetmişti.

Tesla bu yılın ilk çeyreğinde sürpriz bir şekilde 16 milyon dolar kâr açıklamıştı. Şirketin Çin'deki fabrikası ise kısa süre önce faaliyetlerine yeniden başladı. (Kaynak: Euronews)