Pence'in basın sözcüsü Katie Miller enfekte oldu

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in basın sözcüsü Katie Miller'ın korona virüsü nedeniyle enfekte olduğu açıklandı. Miller'ın virüs testinin pozitif çıktığı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ofisinden bir kişiye daha korona virüsü tanısı konulduğu bildirildi. Bu vakayla birlikte Pence'in ofisindeki Covid-19 vaka sayısı ikiye yükseldi. Pence'ın basın sözcüsü Katie Miller'ın virüs testinin pozitif çıktığı duyuruldu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın yaverlerinden birine Covid-19 tanısı konulduğuna ilişkin haberler çıkınca, Pence'in ofisinde görevli bir kişinin daha salgına yakalandığı iddia edilmişti. Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, iddiayı gazetecilere doğrulayarak, Beyaz Saray'da çalışanların korunması için gerekli protokolleri uyguladıklarını söyledi.

Beyaz Saray'da Cumhuriyetçi liderlerle bir araya gelen Trump, "Katie harika bir genç kadın. Uzun bir süre test sonuçları iyiydi ama sonra bir anda bugün pozitif çıktı" dedi.

Pence, bu sabah, ibadethanelerin yeniden açılmasına ilişkin planlamalar için dini liderle görüşmek üzere Iowa eyaletine bağlı De Moines kentine gitti. Başkan Yardımcısı Pence'in kullandığı Air Force 2 uçağı, Iowa için yapacağı uçuşu bir saat gecikmeli olarak gerçekleştirdi.

Amerikan medyasına konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, söz konusu görevlide Covid-19 tespit edilince, Miller'la teması olan altı görevlinin uçaktan indirildiğini ifade etti. Yetkili, Covid-19 tanısı konulan Miller'ın uçakta olmadığını ve Iowa ziyaretine katılmayacağını kaydetti. (AA)