Macron uyarılmasına rağmen virüsü ciddiye almadı

Fransa'da Cumhurbaşkanı Macron'un aralık ayında Pekin Büyükelçisi Laurent Bili tarafından uyarılmasına rağmen Covid-19) salgınını ciddiye almadığı ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Fransa'nın Pekin Büyükelçisi Laurent Bili'nin, Covid-19'un ortaya çıktığı aralık ayında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un'u ve Dışişleri Bakanlığını virüsün tehlikeleri hakkında bilgilendirdiği öne sürüldü.

Le Canard Enchaine gazetesinin haberine göre, Macron'un ve Dışişleri Bakanlığı konuyu ciddiye almadı. Haberde, "Yeni tip korona virüsünün ortaya çıktığına dair bilgiler Paris'e ulaştığında, sorumluluk hisseden bir Cumhurbaşkanı maske, test ve solunum cihazı konularında hazırlık yapabilirdi" değerlendirilmesi yer aldı.

Maske, tıbbi malzeme, test ve solunum cihazı Fransa'nın Covid-19 salgınıyla mücadelesinde en büyük sorunlardan birilerini oluşturuyor.

Fransa'da ilk Covid-19 vakasının 27 Aralık'ta görüldüğü öne sürülmüştü.

Başkent Paris'in banliyölerinden Bobigny'deki İbn Sina Hastanesi Acil Servisi Şefi Yves Cohen, BFMTV kanalına yaptığı açıklamada, 27 Aralık'ta solunum rahatsızlığı nedeniyle tedavi edilen kişide Covid-19'a rastlandığını belirtmişti.

Fransa'da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 25 bin 531'e, vaka sayısı ise 204 bin 659'a yükselmişti. (AA)