Rusya'da üç doktor pencereden 'düştü'

Korona virüsü salgınının giderek yayıldığı Rusya'da, son iki hafta içinde üç doktor hastane penceresinden 'düştü'. Doktorlardan Alexander Shulepov'un enfekte olmasına rağmen çalışmaya zorlandığı, Elena Nepomnyashchaya'nın ise yetkililerle toplantı sırasında gelen bir öneriye karşı çıktıktan sonra düştüğü ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü vakalarının hızla artmaya devam ettiği Rusya'da, son iki haftada üç sağlık çalışanı hastane penceresinden 'düştü'. Bu sağlık çalışanlarından ikisi öldü, biri ağır yaralı olarak hastanede tedavi görüyor.

Pencereden 'düşen' doktorlardan birinin hükümeti eleştiren bir video yayımlamış olması, bir diğerinin de yetkililerle toplantı sırasında, çalıştığı kliniğin pandemi hastanesine dönüştürülmesine karşı çıktıktan sonra 'düşmüş' olması dikkat çekti.  Bu durum sosyal medyada ve Rus basınında tartışmalara yol açtı.

'ÇALIŞMAYA ZORLANDI'

Rus basınında yer alan haberlere göre, pencereden düşen son doktor, bir ambulans doktoru olarak çalışan ve kendisi de koronaya yakalanınca sağlık politikalarını eleştirdiği bir video yayınlayan Alexander Shulepov. Başkent Moskova'nın yaklaşık 500 kilometre güneyinde, Voronej şehrinde çalışan Shulepov, çalışma arkadaşı Alexander Kosyakin'le birlikte 22 Nisan'da yayınladığı videoda, enfekte olmasına rağmen çalışmaya zorlandığını söylüyordu.

Kosyakin de geçmişte, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda koruyucu ekipman eksikliği nedeniyle hükümeti eleştirmiş, 'yalan haber yaymak' suçlamasıyla sorgu vermiş bir isimdi.

İkilin videosunun yayımlanmasından üç gün sonra, Shulepov yeni bir videoyla açıklamalarını geri çekti. Bu kez yanında, hastanenin baş hekimi Igor Potanin vardı. Shulepov 'ilk videosunda duygusal davrandığını' söylerken, başhekim de hastanede yeterli ekipman bulunduğunu söylüyordu.

Ancak dün, o tarihten bu yana korona virüsü tedavisi gören Shulepov'un, hastanenin ikinci kat penceresinden düştüğü haberi geldi. Doktorun şu an yoğun bakımda tedavi gördüğü ve durumunun kritik olduğu belirtiliyor.

'KORUYUCU EKİPMAN YOK'

Kosyakin ise CNN'e açıklamasında, arkadaşının bu olaydan önce hastaneden çıkmaya hazırlandığını söyleyerek, durumun şüpheli olduğunu belirtti. "Bu olaydan önce virüs tedavisi gördükten sonra kendini iyi hissetmeye başlamıştı ve hastanede taburcu olmaya hazırlanıyordu ve sonra aniden bu olay oldu" diyen Kosyakin, "Neden ve nasıl olduğu belli değil, cevabı olmayan bir sürü soru var" ifadelerini kullandı.

Polis yetkilileri ise CNN'in ilgili sorularını yanıtsız bıraktı.

TOPLANTI SIRASINDA PENCEREDEN DÜŞTÜ

Shulepov, son iki hafta içinde hastane camından düşen üçüncü kişi oldu. Sağlık Bakanlığı, 1 Mayıs'ta Sibirya'nın Krasnoyarsk şehrinde bir hastanenin başhekimi olan Elena Nepomnyashchaya'nın pencereden düştüğünü ve yoğun bakımda bir hafta kaldıktan sonra öldüğünü duyurdu.

Yerel televizyon kanalı TVK Krasnoyarsk ise Nepomnyashchaya'nın sağlık görevlileriyle toplantıdayken düştüğünü duyurdu. Nepomnyashchaya'nın toplantıda, çalıştığı kliniğin korona virüsü hastanesine dönüştürülmesine ekipman eksikliği nedeniyle buna karşı çıktığı belirtildi. Sağlık bakanlığı yetkilileri ise bu haberi yalanlayarak yeterli koruyucu ekipman olduğunu söyledi.

STAR CITY'DE PENCEREDEN DÜŞEN DOKTOR DA ÖLDÜ

24 Nisan günü de, Rusya'da kozmonotların eğitim üssü olan Star City'de acil doktoru Natalya Lebedeva yine bir pencereden düştükten sonra öldüğü açıklanmıştı. Federal Tıbbi-Biyoloji Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Lebedeva'nın korona virüsü tedavisi gördüğünü ve 'trajik bir kazanın meydana geldiği' belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)