Hindistan'da alkole yüzde 70 'korona vergisi'

Hindistan'da alkole yüzde 70 'özel korona vergisi' getirildi. Karar, tedbirlerin hafifletilmesiyle içki dükkanlarının önünde uzun kuyrukların oluşması sonrasında alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının bölgelerdeki risk oranına göre hafifletildiği Hindistan'da, alkol satan dükkanların önünde uzun kuyrukların oluşması sonrası alkole yüzde 70 'korona vergisi' getirildi. 'Korona vergisi', dün içki dükkanlarının önünde sosyal mesafenin ihlal edildiği uzun kuyrukların oluşmasının ardından geldi.

Hindistan'da, ülke genelindeki karantina önlemleri 17 Mayıs'a kadar uzatılsa da, risk oranına göre bazı kesimlerde tedbirler hafifletildi. Tedbirlerin hafifletilmesiyle beraber başkent Yeni Delhi'de, yüzlerce insan içki dükkanları önünde metrelerce uzanan kuyruklar oluşturdu.

'KURALLAR İHLAL EDİLİRSE TEDBİRLER SIKILAŞIR'

Yeni Delhi'nin idari sorumlusu Arvind Kejriwal, "Delhi'de bazı dükkanlarda kaos oluşması talihsiz bir durumdu. Herhangi bir yerde sosyal mesafe kurallarının ihlal edildiğini öğrenirsek, o zaman bölgeyi kapatmamız ve karantina tedbirlerini yeniden sıkılaştırmamız gerekir" dedi.

'İFLASTAN KURTULMA YOLU'

Yetkililer alkol vergisinin halk sağlığı adına getirildiğini söylese de, ülkede 36 eyalet ile federal bölgenin virüs nedeniyle ekonomik iflasın eşiğine geldiği, yeni verginin de ek gelir sağlamak için konulduğu yorumu yapılıyor.

VAKA SAYILARINDA REKOR ARTIŞ

Hindistan'daki vaka sayıları ise son 24 saatte rekor bir artış gösterdi. Ülkede 3 bin 900 yeni vakanın tespit edildiği, ölü sayısının 1568'e yükseldiği açıklandı.

Sağlık yetkilileri, mart ayından bu yana uygulanan karantina önlemlerine rağmen risk oranının azalmadığına dikkat çekti. Yeni Delhi'de All India Tıp Bilimleri Enstitüsü müdürü Dr. Randeep Guleria, "Eğride düzleşme eğilimi yok. Bu endişe verici" dedi. (DIŞ HABERLER)

Hindistan'da içki dükkanları önünde kuyruk oluştuHindistan'da içki dükkanları önünde kuyruk oluştu