Maske takmadığı için eleştirilen Pence: Gerekli olduğunu düşünmedim ama takmalıydım

Geçen hafta maske takmadığı için eleştirilen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "Gerekli olduğunu düşünmedim ama Mayo Klinik’te maske takmalıydım" dedi. Düzenli olarak korona virüsü testi yaptırdığını dile getiren Pence, "İçinde bulunduğumuz eşsiz konum nedeniyle sık sık test yaptırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hastane ziyaretinde maske takmayınca büyük tepki çeken ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, “Gerekli olduğunu düşünmedim ama Mayo Klinik’te maske takmalıydım” dedi. Pence, Hastalık Koruma ve Önleme Merkezi’nin açıkça vurguladığı gibi, maskenin salgının yayılmasını önlediğini de söyledi.

Korona virüsü testi yaptırdığını söyleyen Pence, “Başkan (Donald Trump) ve ben içinde bulunduğumuz eşsiz konum nedeniyle sık sık test yaptırıyoruz” diye konuştu.

Mike Pence, Minnesota’daki söz konusu ziyarette, bir gazetecinin neden maske takmadığını sorması üzerine düzenli olarak korona virüsü testi yaptırdığını ve bu nedenle buna gerek duymadığını söylemişti. Pence bu hareketiyle hastanenin ‘ziyaretçiler kişisel koruyucu ekipmanlar kullanmalı’ kuralını da çiğnemiş ve büyük tepki çekmişti. (Kaynak: Sputnik)