Hindistan'da içki dükkanları önünde kuyruk oluştu

42 binden fazla kişinin korona virüsünden etkilendiği Hindistan'da, ülke genelinde karantina önlemleri 17 Mayıs'a kadar uzatıldı ancak risk oranına göre bazı kesimlerde tedbirler hafifletiliyor. Tedbirlerin hafifletilmesiyle beraber başkent Yeni Delhi'de, yüzlerce insan içki dükkanları önünde metrelerce uzanan kuyruklar oluşturdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülke çapında korona virüsüyle mücadele kapsamında alınan karantina önlemlerini 17 Mayıs'a kadar uzattı. Ancak, vaka sayısına göre ülke genelinde bazı kentlerde önlemlerin hafifletilmesine izin verildi.

Sıkı tedbirlerin uygulandığı başkent Yeni Delhi'de bazı dükkanlar ve ofisler işbaşı yaparken, içki dükkanları önünde metrelerce kuyruk oluştu. Polis yetkilileri kent içinde sosyal mesafe kurallarına uymayanları ve içki dükkanları önünde kuyruğa girenleri sopalarla kovaladı.

.

RENK KODLARINA GÖRE ÖNLEMLER HAFİFLETİLİYOR 

Hindistan hükümeti, 25 Mart'ta yürürlüğe giren karantina önlemlerinin 17 Mayıs'a kadar uzatılacağını duyurdu. Ancak, 1373 kişinin korona virüsü nedeniyle öldüğü Hindistan'da, vakaların dağılımına ve risk oranına göre ülkede belirlenen renk kodlarına göre karantina önlemlerini hafifletiliyor. Ülke genelinde altı haftadır uygulanan kısıtlamaların çoğu hala yürürlükteyken, 'yeşil bölge' olarak sınıflandırılan kesimlerde tedbirler hafifletildi.

Başkent Yeni Delhi, Mumbai, Bangalore ve Pune 'kırmızı bölge' olarak sınıflandırıldı, ancak bazı iş yerlerinin açılmasına izin verildi. Yeni Delhi’nin idari sorumlusu Arvind Kejriwal, tüm okulların, otellerin, alışveriş merkezi ve sinemaların kapalı kalacağını duyurdu. (DIŞ HABERLER)