Vali Cuomo: New York'ta kimse kirasını ödeyemediği için evden çıkarılmayacak

ABD'nin salgından en çok etkilenen kenti olan New York'ta "Dolar yoksa, kira da yok" sloganıyla korona virüsü salgını bitene dek kiraların ötelenmesini isteyen eylemcilere eyalet Valisi Andrew Cuomo'dan destek geldi. Cuomo, kirasını ödeyemeyenlerin haziran sonuna kadar evlerinden çıkarılamayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de korona virüsü salgını nedeniyle ekonomik sıkıntı çekenlerin başlattığı "Dolar yoksa, kira da yok" protestolarına New York Valisi Andrew Cuomo'dan destek geldi. Cuomo, salgın nedeniyle kirasını ödeyemeyenlerin haziran ayı sonuna kadar evlerinden çıkarılmayacağını açıkladı.

New York Valisi, korona virüse dair günlük basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Hiçbir ev sahibi, kirasını ödemediği için hiç kimseyi evinden çıkaramaz. Bu, haziran sonuna kadar yürürlükte olan bir yasa" ifadelerini kullandı.

New York Valisi Cuomo.

ABD'nin salgından en çok etkilenen kenti olan New York'ta protestocular, 1 Mayıs cuma günü korona virüsü nedeniyle alınan tedbirlerin olumsuz ekonomik yansımalarına karşı eylem yapmıştı. Times Meydanı'na arabalarla çıkıp Vali Cuomo'nun Manhattan'daki ofisine ilerleyen protestocular, "Dolar yoksa, kira da yok", "Kiraları iptal edin" ve "Milyarderler ödesin" yazılı dövizler taşınmıştı.

Eylemi örgütleyenlerden Perla Liberato, Reuters ajansına demecinde başta devletten mali yardım alamayan kayıtsız göçmenler olmak üzere çok sayıda kişinin kiralarını ödeyemediğini söyleyerek, "Kiraların, bundan sonra ne olacağı belli olana dek iptal edilmesini istiyoruz" demişti. (DIŞ HABERLER)