Kim Jong Un, 20 gün sonra kamuoyu önüne çıktı

Öldüğü iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, 20 gün sonra ilk kez kamuoyu önüne çıktı. Kuzey Kore devlet medyası, Kim'in inşaatı tamamlanan bir gübre tesisini ziyaret ettiğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kuzey Kore'nin devlet haber ajansı KCNA, öldüğü iddia edilen devlet lideri Kim Jong Un'un bir gübre tesisini ziyaret ettiğini duyurdu. Ajans, Kim'in ziyaretinin 11 Nisan tarihinden beri gerçekleştirdiği ilk kamusal aktivite olduğunu bildirdi.

KCNA, Kim'in ziyareti sırasına kırmızı bir kurdele kestiğini ve orada bulunan insanlarında "Çok yaşa, insanların refahını sürdürmek için önderlik eden Yüce Lider" şeklinde bağırdıklarını aktardı.

Kim'in burada, gübre fabrikasının üretim sisteminden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tesisin ülkenin kimya endüstrisinin ve gıda üretiminin ilerlemesine önemli katkıda bulunduğu ifade edildi.

KCNA, Kuzey Kore liderine küçük kız kardeşi Kim Yo Jong da dahil olmak üzere birçok kıdemli Kuzey Koreli yetkilinin eşlik ettiğini söyledi.

15 Nisan'da devlet kurucusu Kim Il Sung'un doğum yıldönümü kutlamalarına katılmadığı için Kim'in sağlığı hakkında spekülasyonlar yapılmıştı. (DIŞ HABERLER)

'Kim Jong-un yüzde 99 öldü''Kim Jong-un yüzde 99 öldü'