Biden, cinsel taciz suçlamalarını yanıtladı: Bunların hiçbiri yaşanmadı

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin aday adayı Joe Biden, kendisine yöneltilen cinsel taciz suçlamalarını yalanladı. Biden, "Kesinlikle bunların hiçbiri yaşanmadı" dedi ve kayıtların incelenmesi için Senato'ya çağrı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Kasım 2020 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin aday adayı Joe Biden, kendisine yöneltilen cinsel taciz suçlamalarının doğru olmadığını söyledi. Suçlamaları yalanlayan Biden, "Bunlar doğru değil. Kesinlikle bunların hiçbiri yaşanmadı" dedi.

1992 Aralık'tan 1993 yılının ağustos ayına kadar Biden'ın asistanlığını yapan Tara Reade, Biden'ın kendisine cinsel tacizde bulunmakla suçlamış, Biden uzun bir sure bu suçlamaları yanıtsız bırakmıştı.

BİDEN 'BELGE YOK' DEDİ

Biden, Ulusal Arşiv'den o dönemde asistanının suçlamada bulunup bulunmadığına dair hakkındaki kayıtları yayınlamasını talep etmesi için Senato'ya çağrı yaptı. 77 yaşındaki Biden, kendisinin Senato dönemindeki belgelerinin Delaware Üniversitesi'ne bağışlandığını, henüz kamuya açılmadığını ve hakkında suçlama içermediğini sözlerine ekledi.

Geçen yıl aralarında Reade'in de bulunduğu sekiz kadın, Biden'ı kendilerine istekleri dışında uygunsuz şekilde dokunduğunu söylemiş, ancak cinsel taciz suçlamasında bulunmamıştı. Reade, bu yıl mart ayında katıldığı bir radyo programında Biden'ı açıkça kendisine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürmüştü. (DIŞ HABERLER/Sputnik)