Hastanede maske takmayan Pence tepki çekti

Beyaz Saray'ın korona virüsle mücadele için kurulan Görev Gücü'ne liderlik eden ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, bir sağlık merkezinde maske takmayan tek kişi olarak görüntülendi. Pence'in hem kliniğin, hem de Amerikan hükümetinin kurallarını ihlal etmesi tepki çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, bizzat başında bulunduğu Beyaz Saray korona virüsüyle mücadele görev gücünün tavsiyelerini ihlal ederek, bir sağlık merkezine düzenlediği ziyarette maske takmadı. Pence, dünyanın en tanınmış tıp kurumlarından biri olan Mayo Clinic'i ziyaretinde, maske takmayan tek kişi oldu. Pence, ABD Gıda ve İlaç İdaresi Başkanı Dr. Stephen Hahn'ın da maskesiyle katıldığı ziyarette bu önleme uymayan tek kişi olarak görüntülendi.

KLİNİK 'UYARDIK' AÇIKLAMASINI SİLDİ

Tüm hasta ve personelin maske takmasını zorunlu kılan Mayo Clinic ise sosyal medyadan gelen tepkiler üzerine Pence'in ziyaretinden önce maske takması konusunda uyarıldığını duyurdu. Ancak kliniğin bu yöndeki sosyal medya paylaşımını sonradan silmesi dikkat çekti.

Mayo Clinic, Pence'in ziyaret öncesi maske kuralları konusunda bilgilendirildiğine dair sosyal medya paylaşımını sildi.

'BENDE VİRÜS OLMADIĞI İÇİN TAKMADIM'

Pence ise maske takmama kararını 'personel ve hastalarla görüşmek, onlarla tanışmak için' aldığını söyleyerek kendini savundu. Ziyaretin ardından gazetecilerle bir araya gelen ABD Başkan Yardımcısı, 'Neden maske takmadınız?' sorusunu, 'düzenli olarak korona virüsü testine tabi tutulduğunu ve test sonuçlarının negatif çıktığını' söyleyerek yanıtladı.

Pence, "ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC), maske konusunda yönergelerinde enfekte olan kişilerin maske takarak bulaşmayı önleyebilecekleri ifade ediliyor. Ve ben de enfekte olmadığım için, bu araştırmacılar ve inanılmaz sağlık personeli ile konuşabilmek ve onlara bakıp teşekkür etmenin iyi bir fırsat olacağını düşündüm" dedi.

Ancak Amerikan hükümetinin korona virüsünden korunma tavsiyelerinde, sosyal mesafenin korunmasının zor olduğu koşullarda halka yüzlerini kapamaları tavsiye ediliyor.

'HİÇ MASKE TAKMADI'

Bununla birlikte, Amerikan haber sitesi Axios'a göre Pence, salgının başından bu yana bir kez bile maske takarken görüntülenmedi. (DIŞ HABERLER)