Pentagon 'UFO' videosu yayınladı: Görüntüler hala 'tanımlanamayan' statüsünde

Pentagon, ABD'li pilotların 2004 ve 2015'teki eğitim uçuşlarında karşılaştıkları görüntülerden oluşan 'tanımlanamayan uçan cisim (UFO)' videolarını paylaştı. Pentagon, videoların 'açıklanamayan hava olaylarını' gösterdiğini ve nesnelerin 'tanımlanamaz' statüsünde olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Donanması pilotlarının karşılaştığı 'açıklanamayan hava olaylarına' ait videoları yayınladı. Pentagon'dan yapılan açıklamada bu görüntülerin 'yanlış anlamaları gidermek için yayınlandığı' belirtildi.

ÖNCEDEN SIZDIRILAN GÖRÜNTÜLER

Pentagon'un paylaştığı görüntüler, daha önce basına sızdırılmış ve görüntülerin tanımlanamayan uçan cisimlere (UFO) ait olduğu öne sürülmüştü. Bakanlık sözcüsü Sue Goug'un açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Ayrıntılı bir incelemeden sonra departmanımız, bu videoların yayınlanmasının sistemleri tehlikeye atmayacağı, hassas bilgileri açığa çıkarmayacağı ve tanımlanamayan hava olayları araştırmalarına engel olmayacağına karar verildi."

Daha önce izinsiz olarak paylaşılan görüntülerdeki nesnelerin 'tanımlanamayan' statüsünde olduğu belirtildi.

Pilotların 2004 ve 2015'teki eğitim uçuşlarında karşılaştığı görüntülerden meydana gelen üç videodan ikisi daha önce New York Times tarafından 2017 yılında, diğeri ise 'To The Stars Academy of Arts & Sciences' tarafından 2018 yılında yayınlanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ABD UFO pentagon