Trump, Harvard'a yapılan virüs yardımını geri istedi!

ABD Başkanı Donald Trump, Harvard Üniversitesi'nin korona virüsüyle mücadele kapsamında aldığı hükümet yardımını geri ödemesini talep etti. Harvard Üniversitesi'yse, Trump'ın açıkladığının aksine işyerleri için ayrılan fondan değil, eğitim kurumlarına verilen paradan yararlandığını vurguladı; öğrencilere yardım için kullanılacak paranın geri verilmeyeceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, Harvard Üniversitesi'nden korona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında aldığı yaklaşık 9 milyon dolarlık (yaklaşık 63 milyon TL) yardımı iade etmesini istedi. Trump, "Geri ödemek zorundalar. Bu hoşuma gitmedi. (Para) işçiler içindi, dünyadaki en zengin eğitim kurumlardan biri için değil" derken, Harvard Üniversitesi bu talebi ve Trump'ın tezini reddetti.

HARVARD: TRUMP'IN DEDİĞİ GİBİ OLMADI!

Üniversiteden yapılan açıklamada, yardımın Yükseköğretim Acil Yardım Fonu'ndan alındığı belirtildi. Harvard, yardımın Trump'ın öne sürdüğünün aksine Maaş Koruma Programı'ndan değil, eğitim kurumlarının toplam öğrenci sayısı ve öğrencilerin gelir düzeyine göre ödeme yapan Yükseköğretim Acil Yardım Fonu'ndan alındığı bilgisini verdi.

'ÖĞRENCİLERE YARDIM İÇİN KULLANILACAK'

Açıklamada, 'acil yükseköğretim fonlarının, salgın nedeniyle acil ihtiyaçları bulunan öğrencilere doğrudan yardım sağlamak için kullanılacağı' da belirtildi.

Üniversite ayrıca salgın sırasında öğrencilere seyahat, oturum ve çevrimiçi eğitim masrafları için finansal yardımda bulunduğunu açıkladı.

YALE VE PRINCETON DA FONDAN YARARLANDI 

Bağış fonunun değeri 40 milyar dolar olan Harvard Üniversitesi dışında, birçok seçkin üniversite de bu eğitim fonundan yararlandı. Bu eğitim fonundan Princeton Üniversitesi 2,4 milyon dolar, Yale Üniversitesi de 6,9 milyon dolar aldı. (AA/DIŞ HABERLER)