ABD'den uyarı: Korona virüsü önümüzdeki kış daha da zorlayacak

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), önümüzdeki kış grip ve korona virüsü salgınının aynı anda yaşanacağı konusunda uyarıda bulundu. CDC Direktörü Robert Redfield, 'üst solunum yollarını etkileyen iki salgının ülkenin sağlık sistemi üzerinde ilkinden çok daha büyük bir baskı yaratacağını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), ülkenin gelecek kış ikinci bir Covid-19 dalgasıyla karşılaşacağı ve influenza (grip) sezonuna denk gelmesiyle ilk dalgadan çok daha ağır etki edeceği uyarısı yaptı. CDC Direktörü Robert Redfield, "Virüsün önümüzdeki kış ülkemize yapacağı saldırının şu ankinden çok daha zorlu geçme ihtimali var" dedi.

'SAĞLIK SİSTEMİNE İLKİNDEN DAHA AĞIR YÜK BİNECEK'

Washington Post gazetesine konuşan Redfield, grip ve Covid-19 salgınının aynı anda yaşanacağını belirterek, üst solunum yollarını etkileyen bu iki salgının ülkenin sağlık sistemi üzerinde ilkinden çok daha büyük bir baskı yaratacağını söyledi.

'PROTESTOLARIN FAYDASI YOK'

Redfield, bazı eyaletlerde cumhuriyetçilerin, valilerin 'evde kal' çağrılarını ve karantina önlemlerinin protesto etmesinin ve ABD Başkanı Donald Trump'ın bu protestoları desteklemesinin 'faydalı olmadığını' söyledi. (DIŞ HABERLER/euronews)