Fransa Başbakanı Philippe: Fransa uzun bir süre normale dönmeyecek

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, ülkenin 'uzun bir süre daha normale dönmeyeceğini' dile getirdi. Philippe, Fransa'nın salgında zirve noktasını gördüğünü dile getirse de, "Durumun iyiye gittiğini düşünmek hata olur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa Başbakanı Edouard Philippe, Fransa'nın korona virüsü salgını sonrasında 'uzun bir süre daha normale dönmeyeceğini' söyledi. Henüz bir tedavi yöntemi ve aşının bulunmadığını dile getiren Philippe, "Durumun iyiye gittiğini düşünmek hata olur" dedi.

Philippe dün düzenlediği basın toplantısında, Fransa'daki korona virüsü salgınının zirve noktasının aşıldığını ama krizin sonra ermediğini vurguladı. Philippe, Fransa'nın 'yavaş ama emin adımlarla' salgınla mücadele kapsamında ilerlediğini dile getirdi.

'11 MAYIS'TAN SONRA YENİ SÜREÇ BAŞLAYACAK'

Fransa'daki karantina önlemlerinin 11 Mayıs'a kadar sürmesi planlanırken, Philippe bu tarihin karantina önlemlerinin 'sonu olmayacağını' belirtti; 'yeni bir aşamaya geçileceğini' söyledi. Fransa Başbakanı, 11 Mayıs'tan sonra alınacak önlemlerle ilgili önümüzdeki haftalarda bilgilendirme yapılacağını, bu önlemlerin şu üç temel unsura dayanacağını vurguladı: Sosyal mesafe, kitlesel virüs testleri ve enfekte olanların izolasyonu.

ÜLKE EKONOMİSİ DARALACAK

Ülkede bir haftada maske üretimini 4 milyondan 8 milyona çıkardıklarını ifade eden Philippe, salgın nedeniyle bu yıl 1945'ten bu yana en büyük ekonomik durgunluğunun yaşanacağına dikkat çekti. Philippe, bu yıl ülke ekonomisinin yüzde 8 daralmasının öngörüldüğüne işaret ederek, ekonomik faaliyetlerde yüzde 36, otel ve restoranlardaki yüzde 90, endüstride yüzde 43 ve inşaat sektöründeki faaliyetlerde de yüzde 88 düşüş yaşandığını aktardı.

'VİRÜSLE YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ'

Halkın virüse karşı bağışıklık kazanmadığını ve şimdiye kadar Covid-19'a karşı etkili bir tedavi bulunmadığına dikkati çeken Philippe, "Virüsle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor" dedi. (DIŞ HABERLER/AA)