ABD'de karantina önlemlerine karşı protesto sürüyor

Korona virüsü nedeniyle 40 binden fazla kişinin öldüğü ABD'de, ülkeyi yeniden açmak isteyen Başkan Donald Trump'la eyaletler arasındaki gerilim sürüyor. Michigan'daki Trump destekli ilk eylemlerin ardından dün de, Arizona, Colorado, Montana ve Washington'da yüzlerce Cumhuriyetçi sokağa çıktı. Valilerin devam ettirdiği karantina önlemleri protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya geneline yayılan korona virüsünden en fazla etkilenen ülke olan ABD'de, salgınla mücadele kapsamında alınan önlemlere karşı düzenlenen protesto eylemleri devam ediyor. Karantina önlemlerine karşı Michigan eyaletinde düzenlenen protestoların ardından dün de Arizona, Colorado, Montana ve Washington'da eylem vardı.

DEMOKRAT VALİNİN ÇAĞRILARI PROTESTO EDİLDİ

Washington eyaletinin başkenti Olympia'da yaklaşık 2 bin 500 Cumhuriyetçi Parti destekçisi, Demokrat Partili vali Jay Inslee'nin 'evde kal' çağrılarını protesto etti.

Vali Jay Inslee'nin kararıyla eyalet genelinde 50 veya daha fazla kişinin toplanması yasaklanmış, salgının kontrol altına alınması için 'evde kal' çağrıları yapılmıştı. 'Evde kal' çağrılarını protesto edenler, sağlık kurallarını hiçe sayarak eyalet kongresinin önünde toplandı.

Protestocular "Eyaletleri yeniden açın" sloganlarıyla Olympia'da toplandı.

'TRUMP'IN ARKAMDA OLMASI RAHATLATIYOR'

Protestoyu örgütleyen 39 yaşındaki Tyler Miller, "Önem seviyesine göre iş yerlerinin 'birincil' ve 'ikincil' olarak derecelendirilmesi ve iş yerlerinin kapatılması anayasanın ihlalidir" dedi. Protestoların, Washington'ı 'özgürleştirme çabası' olduğunu savunan Miller, ABD Başkanı Donald Trump'a işaret ederek "Arkamda olduğunu bilmek beni rahatlatıyor" diye konuştu.

Hiçbir koruyucu önlem almadan toplanan eylemciler tarafından yollar trafiğe kapatıldı.

'BUNUN SİYASETLE İLGİSİ YOK'

Demokrat Partili Vali Inslee, Cumhuriyetçi milletvekillerinin karantina önlemlerini protesto eden eylemleri desteklediğini söyledi ve "Bu önlemlerin siyasetle bir ilgisi yok. Bu, Washingtonluların sağlığı için en iyisini yapmakla ilgili" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump Michigan, Minnesota ve Virginia'da düzenlenlenen benzer protestoları destekleyen Twitter paylaşımları yapmıştı. (DIŞ HABERLER)