Trump: Virüs nedeniyle 60 ila 65 bin ölüm bekliyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, 'virüsun yayılma hızının yavaşladığını' söyledi ve "60 ila 65 bin ölümün yaşanacağı bir döneme doğru gidiyoruz" dedi. Eyaletlerde 'evde kal' çağrılarını protesto eden ve yolları kapatanları destekleyen Trump, "Bazı eyaletlerin aldığı önlemler aşırı sıkı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki korona virüsü salgınının yayılma hızının yavaşladığına inandığını ve virüs nedeniyle ölenler konusundaki beklentilerinin 60 ila 65 bine düştüğünü açıkladı. Trump, "Yakın zamana kadar virüs nedeniyle 100 ila 240 bin kişinin ölmesi bekleniyordu. Ancak artık 100 binin altında ölüm olacağını düşünüyoruz. 60 ila 65 bin ölümün yaşanacağı bir döneme doğru gidiyoruz" dedi.

Bazı eyalet valilerinin de çok iyi iş çıkardığını söyleyen Trump, "Salgının artışının bittiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

MEKSİKA'YA CİHAZ YARDIMI

Trump, ABD'nin stoğunda yakında çok sayıda solunum cihazı olmasını beklediklerini söyledi, "Şu anda solunum cihazı krallığı kurduk, yüz binlercesi üretim aşamasında. Bunlara bizim ihtiyacımız yok. Bugün Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador ile görüştüm. Onlara solunum cihazı yardımı yapacağımızı söyledim. Başka ülkelere de bu konuda yardım yapacağız" dedi.

PROTESTOLARI DESTEKLEDİ

Bazı eyaletlerde 'evde durun' çağrılarını protesto edenleri destekleyen Trump, "Bazı eyaletlerin aldığı önlemler aşırı sıkı. Evde kalınması talimatlarından bahsetmiyorum ama bazıları çok aşırıya kaçan önlemler alıyor" dedi.

'EN ÇOK ÖLÜM ÇİN'DE GERÇEKLEŞTİ'

Trump, "Dünyada en çok korona virüsü ölümünün olduğu ülke biz değiliz, bu Çin olmalı. Biliyorsunuz virüs ilk orada ortaya çıktı. Çin çok büyük bir ülke ve ciddi sorun yaşadı. Bugün ölü sayılarını revize ettiler ama sadece Wuhan için. Wuhan dışında çok konuşmuyorlar" dedi.

'LABORATUVARDAN ÇIKMIŞ OLABİLİR'

Trump, virüsün Wuhan'daki bir laboratuvardan çıktığı çıktığı iddialarının 'mantıklı' olduğunu söyledi ve "Bu konuyu araştırıyoruz ama şu anda bu ihtimal mantıklı geliyor. Virüsün bir tür yarasadan bulaştığını söylüyorlar ama bu yarasa Vuhan'daki canlı hayvan pazarında satılmıyordu. 40 mil ötedeydi. Çok tuhaf şeyler oluyor. Araştırıp göreceğiz" ifadelerini kullandı. (AA)