Çad'da 'kazara' düşen bomba generali öldürdü

Afrika ülkesi Çad'da inişe hazırlanan bir savaş uçağından 'kazara' bir eve düşen bomba patladı. Evde yaşayan Çad Cumhurbaşkanlığı Muhafız Komutan Yardımcısı generalle ailesindeki 4 kişi öldü, çevredeki bazı evler yıkıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Orta Afrika ülkesi Çad'da bir savaş uçağından Fransız askeri üssünün yakınındaki bir eve 'kazara' düşen bombanın patlaması sonucu biri general 5 kişinin öldüğü bildirildi.

Ordudan yapılan açıklamada, Encemine'deki Franssız Barkhane Üssü yakınlarındaki Adji Kossei Askeri Havalimanı'na inişe hazırlandığı sırada Rus yapımı Sukhoi tipi savaş uçağından düşen bombanın bir eve isabet ettiği belirtildi.

Açıklamada, bombanın düştüğü evin Cumhurbaşkanlığı Muhafız Komutan Yardımcısı General Mahamat Saleh Arim'in olduğu belirtildi. Patlamada, General Arim'le ailesindeki 4 kişinin öldüğü duyuruldu. Ölenlerin iki kadın ve iki çocuk olduğu öğrenildi.

Olayda çok sayıda kişinin de yaralandığı ifade edilen açıklamada, patlamayla birkaç evin yıkıldığı ve enkaz altında kalanların olduğu bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, yaralıların askeri hastaneye kaldırıldığı ve Fransız askerleri ile Çad ordusundan uzman ekiplerin olay yerinde inceleme yaptığı belirtildi. (AA)