Korona yalanları: Her ülkenin sahte tedavisi başka!

İnek idrarı partisi, 'virüsü 100 metre uzaktan fark eden' cihaz, kesilen kavak ağaçları... Henüz kesin tedavisi bulunmayan korona virüsüne karşı dünya çapında yüzlerce sahte tedavi iddiası ortaya atıldı. İşte o iddialardan bazıları...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilim dünyası korona virüsüne karşı etkili bir ilaç geliştirmek için zamanla yarışırken, tedavinin henüz bulunamaması nedeniyle dünya çapında farklı farklı 'sahte çözüm'ler ortaya atılıyor. Hiçbir bilimsel temeli olmayan bu iddiaların, Asya'dan Afrika ve Avrupa'ya uzanan bir coğrafyada önde gelen kişiler ve bazen liderler tarafından da desteklenmesi dikkat çekiyor.

'İnek idrarı tedavisi'nden 'virüsü gören cihaz'a, bugüne dek yayılan sahte tedavi ve yalan haberler şöyle:

'İNEK İDRARI YARIŞMASI' DÜZENLEYEN SİYASETÇİ TUTUKLANDI

Hindistan'da iktidardaki Hint milliyetçisi BJP'den bazı siyasetçilerin de 'onay' vermesi sonucunda, binlerce kişi korona virüsüne karşı iyi geldiği inancıyla 'inek idrarı' partilerinde biraraya geldi. Partinin Kalküta'dan bir üyesi, ülkede halka kalabalık buluşmalardan kaçınılması çağrısı yapıldığı sırada bir inek idrarı içme yarışması düzenlediği için tutukladı.

KEŞMİR'DE KAVAK AĞAÇLARI KESİLDİ

Hindistan'ın Keşmir eyaletinde, alerjiye sebep oldukları, bu nedenle insanların daha çok öksürüp hapşırmasına ve virüsün yayılmasına yol açacağı iddiasıyla çok sayıda kavak ağacı kesildi.

DEVRİM MUHAFIZLARI CİHAZ İCAT ETTİ!

İran'da Devrim Muhafızları, korona virüsünü 100 metreden fark ettiği öne sürülen bir cihazı tanıttı. Manyetik alan kullanarak yüzde 80 oranında başarı sağladığı iddia edilen cihaz sosyal medyada, bir dönem Irak ve Afganistan'ın dolandırıcılardan aldığı ortaya çıkan sahte bomba dedektörlerine benzetildi.

'VİRÜS İSA'NIN BEDENİNDE YANAR'

Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli, sosyal mesafe adına uçuşları durdurup eğitime ara verse de, halkı kilise ve camilerde virüse karşı ibadet etmeye çağırdı. Magufuli'nin Paskalya'dan önce yaptığı "Virüs İsa'nın bedeninde hayatta kalamaz, yanar" açıklaması tepki çekti.

BİR GÜNLÜK ORUÇ İDDİASINA TEPKİ

Brezilya'da sağcı bir adamı ve Kongre üyesi olan Marcos Feliciano'nun, 'Brezilya'yı iyileştireceği' iddiasıyla 5 Nisan için bir günlük oruç çağrısı yapması eleştiri topladı.

5G KULELERİ YIKILDI

İngiltere'de, 5G teknolojisinin virüsün yayılmasına yol açtığı iddiası sonucunda, bir dizi noktada 5G kulelerine saldırı düzenlendi. Bu iddia, televizyon sunucusu Eamonn Holmes'ın da desteğiyle yaygınlaştı.

'TEVRAT KORUR' DİYEN 92 YAŞINDAKİ HAHAM GERİ ADIM ATTI

İsrail'de korona vakalarının en yaygın görüldüğü kesim, aşırı sağcı Yahudilerdi. Ancak bu kesimin en üst düzey hahamı olan 92 yaşındaki Chaim Kanievsky, hükümetten gelen sinagogların kapatılması talimatını "Tevrat bizi korur ve kurtarır" diyerek reddetti. Kanievsky, vaka artışı üzerine mart ortasında geri adım attı.

TWITTER, MADURO'NUN PAYLAŞIMINI SİLDİ

Liderler, korona virüsüne karşı etkisi kanıtlanmamış bir dizi bitkisel tavsiye nedeniyle de tepki çekti. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun limon otu ve kara mürver tavsiyesinde bulunduğu paylaşımı, Twitter'ın yanlış bilgi yayılmasına karşı önlemleri dahilinde silindi.  Madagascar Devlet Başkanı Andry Rajoelina da, kendi ülkesine özgü bir bitkiyle yapılacağını söylediği testlerin 'tüm dünyanın tarihini değiştireceğini' iddia edince tepki çekti. (DIŞ HABERLER)