Avrupa Birliği İtalya'dan özür diledi

Korona virüsü salgınının en ağır günlerinde Avrupa Birliği tarafından yalnız bırakılan İtalya'ya gecikmiş bir özür geldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, yardıma ihtiyaç duyduğunda İtalya'nın yalnız bırakıldığını söyleyerek, "Bunun için, Avrupa bir bütün olarak içtenlikle özür diliyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği, korona virüsü salgınının kıtada en ağır etkilediği ülke olan İtalya'dan özür diledi. Avrupa Kpmisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, salgının ilk günlerinde İtalya'yı yüzüstü bıraktıkları için 'Avrupa'nın içtenlikle özür dilediğini' söyledi.

'YARDIM ELİ UZATMAKTA GECİKTİK'

Von der Leyen, Avrupa Parlamentosu'nda bu sabah yaptığı konuşmada, "Evet, buna kimsenin hazırlıklı olmadığı doğru. İtalya her şeyin en başında bir yardım eline ihtiyaç duyduğunda, birçoklarının oraya vaktinde yetişmediği de doğru. Ve evet, bunun için, Avrupa bir bütün olarak içtenlikle özür diliyor" dedi.

İtalya, Avrupa'da salgının ilk patlak verdiği ülke olmuştu. Krizin mart başında tırmanmaya başladığı günlerde, özellikle İtalya'nın kuzeyindeki Lombardiya bölgesinin küçük kasabalarından her gün yüzlerce ölüm haberi geliyor, hastanelerin ve sağlık çalışanlarının vakalara yetişmekte zorlandığı gizlenmiyordu.

YARDIMA KOŞANLAR RUSYA VE KÜBA OLDU

Ancak bu tarihlerde Fransa ve Almanya yüz maskelerinin ihracatını sınırlamış, İtalya'nın Brüksel'den ortak bir ekonomik pla talebi de reddedilmişti. Bu tarihlerde Rusya ordusu ile Küba'nın İtalya'ya tıbbi yardım ekipleri göndermesi de dikkat çekmişti. (DIŞ HABERLER)