Danimarka’da 11 yaşından küçük çocuklar okula döndü

Danimarka'da korona virüsü salgını nedeniyle kapatılan okullar kısmi olarak açıldı. 11 yaşından küçük öğrenciler eğitime yeniden başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Danimarka’da korona virüsü (Covid-19) önlemlerinin gevşetilmesinde kapsamında 11 yaşından küçük çocukların ilkokul ve anaokullara dönmesine izin verildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre Danimarka, Avrupa’da bu alandaki önlemlerini gevşeten ilk ülke oldu. Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen başkent Kopenhag’da okulların açılmasını tebrik etti.

Danimarka'da okullar 12 Mart’ta kapanmıştı. O tarihten bu yana hastalığın yayılması hız kesilse de uzmanlar bunun riskli olabileceğini belirtiyor.

BBC’ye konuşan Danimarka Çocuk ve Genç Eğitmenleri Sendikası’ndan Elisa Rimpler “Hepimiz biraz gerginiz, öğrencilerin hijyen kurallarına uyduğundan emin olmamız gerekecek” dedi ve ekledi: “Öğrencilerin sık sık el yıkaması gerekecek. Maskelerimiz yok ve öğrencilerin de mesafeye dikkat etmesi lazım. Bunlar kolay değil.”

Korona virüsüne karşı Avrupa’da en hızlı harekete geçen ve bu açıdan Güney Kore’ye benzetilen Danimarka’da bugüne kadar 299 kişi öldü, 6 bin 681 kişide Covid-19 tespit edildi.