Kürdistan'dan Suriye'nin kuzeyine korona yardımı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, korona virüsüne karşı yardım için Suriye'nin kuzeyine tıbbi yardım gönderdi. Erbil yönetimi, korona testi konusunda eğitim için iki ekip de gönderdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi, korona virüsüyle mücadeleye yardım için Suriye'nin kuzeyine tıbbi yardım gönderdi. Kararın, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile Suriye Demokratik Güçleri'nin Genel Komutanı Mazlum Kobani'nin geçtiğimiz hafta yaptığı telefon konuşmasının ardından alındığı belirtildi.

Buna göre Erbil yönetimi, korona virüsü testi yapan iki laboratuvar için tıbbi teçhizat ile Suriyeli Kürtlere eğitim vermek için iki ekip gönderdi. Ekiplerin, Suriye'nin kuzeyindeki 26 laboratuvar çalışanına testler konusunda eğitim vereceği belirtildi.

Suriye'nin tamamında bugüne dek tespit edilmiş edilmiş 25 korona virüsü vakası bulunduğu, iki kişinin öldüğü belirtiliyor. Ülkenin kuzeyinde ise erken bir tarihte sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi sonucunda şu ana dek bir vaka tespit edilmiş değil. (DIŞ HABERLER)