İspanya'da karantinaya çıplak protesto

İspanya, sağlık çalışanlarının alkışlandığı sırada çırılıplak sokağa çıkan kadını konuşuyor. Gözaltına alınıp nöbetçi mahkemede bırakılan kadın, bu kez de polis arabasının üstüne çıktı. Adı açıklanmayan kadın psikiyatri kliniğine götürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsünden en çok etkilenen ülkelerden biri olan İspanya, sağlık çalışanlarının alkışlanması sırasında çırılçıplak sokağa çıkarak karantinayı ihlal eden bir kadını konuşuyor. İspanyol basını, kadının kısa süreliğine gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılınca yeniden soyunarak polis aracına tırmandığını yazdı. İsmi açıklanmayan 41 yaşındaki kadın, ikinci protestosundan sonra psikiyatri kliniğine götürüldü.

Söz konusu olay, İspanya'nın Costa del Sol kentinde cumartesi günü meydana geldi. Sağlık çalışanlarının alkışlandığı dakikalarda, sokakta çıplak bir şekilde koşan kadını gören mahalleliler polisi aradı. Gözaltına alınan kadın nöbetçi mahkemeye çıkarıldı, üstünü giymeye ikna edilince serbest bırakıldı.

Ancak kadın serbest kalınca yeniden giysilerini çıkararak polis aracının üzerine tırmandı. Kendisini indirmeye çalışan polislere önce direnen, bir polise de tükürdüğü belirtilen kadın, sonuç olarak ambulansla psikiyatri kliniğine götürüldü. (DIŞ HABERLER)