Suudi Arabistan ülke genelinde süresiz sokağa çıkma yasağı ilan etti

Suudi Arabistan'da büyük kentlerdeki sokağa çıkma yasağına rağmen korona virüsü vakalarının sayısı artınca yasağın kapsamı genişletildi. Kral Selman, ülke genelinde süresiz yasak ilan etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'da dört gündür üst üste 300'er yeni korona virüsü vakası tespit edilmesinin ardından, büyük kentlerde uygulanan sokağa çıkma yasağının kapsamını genişletti. Suudi İçişleri, Kral Selman'ın yasağın belirsiz bir sürekiğine ülke çapında uygulanmasına karar verdiğini açıkladı.

Suudi Arabistan'da geçtiğimiz hafta, Riyad, Mekke ve Medine dahil bazı büyük kentlerde 24 saat boyu sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı. Ancak bugünkü açıklama öncesinde, diğer kentlerde 23 Mart'tan bu yana öğleden sonra 15.00 ile sabah 06.00 arasında yasak uygulanıyordu.

Yaklaşık 30 milyon nüfusu bulunan Suudi Arabistan'da şu ana dek 4 bin 33 korona virüsü vakası tespit edildi. Ülkedeki ölü sayısı ise 52.

Suudi Arabistan, Körfez'de en çok vakanın görüldüğü ülke. Altı Körfez ülkesinde sıkı önlemler alınmasına rağmen, toplam vaka sayısı 13 bin 200'ü geçmiş durumda. Ölü sayısı ise 88 olarak veriliyor. (DIŞ HABERLER)