Endonezya'da Ramazan'a özel virüs önlemleri

Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip ülkesi olan Endonezya'da, korona virüsünün yayılma hızının Ramazan Bayramı nedeniyle artmasına karşı şimdiden önlemler açıklandı. Ülkede hem toplu taşıma, hem de özel araçlar koltukların sadece yarısını doldurabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna sahip ülkesi olan Endonezya'da, korona virüsü salgını nedeniyle Ramazan Bayramı için alınacak önlemler şimdiden açıklandı. Her yıl bayram için yaklaşık 75 milyon kişinin büyük kentlerden ailelerinin yaşadığı yerlere gittiği ülkede, ulaşıma kısıtlamalar getirildi.

Buna göre, mayıs sonundaki Ramazan Bayramı sırasında toplu ulaşımda virüse karşı sosyal mesafeyi korumak için yarı-yarıya kuralı getirildi. Bu uygulamayla, otobüs, tren, uçak ve gemilerde koltukların yarısının boş bırakılmak zorunda. Aynı şekilde, özel araçlarda da koltukların sadece yarısı dolu olabilecek. Motosikletlerde ise sadece sürücüye izin verilecek.

Endonezya'da şu ana dek 4 bin 241 korona virüsü vakası tespit edilmiş durumda. Ölü sayısı ise 373. Ülkenin başkenti Cakarta, en fazla vaka ve ölümün görüldüğü kent. (DIŞ HABERLER)