Çin'de vaka sayılarında artış: İkinci dalga endişesi ırkçılığı körüklüyor

Çin'de 42'si yurtdışı kaynaklı 46 yeni korona virüsü vakası tespit edildi. Rusya sınırında ithal vakalar da artarken, Guangzhou kentindeki Amerikan Konsolosluğu yetkilileri Afrika kökenli vatandaşlarını uyardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsünün ortaya çıktığı Çin'de, vaka sayılarında artış kaydedildi. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, cumartesi günü 46 yeni vakanın tespit edildiğini duyurdu. Sağlık yetkilileri, 46 vakanın 42'sinin yurtdışı kaynaklı olduğunu açıkladı. Guangzhou kentindeki Amerikan Konsolosluğu, Afrika kökenli kişilere ayrımcılık uygulandığını öne sürdü.

Çin'de ocak ayından bu yana süren karantina önlemleri kademeli olarak kaldırılırken, asemptomatik vakaların ikinci dalgaya neden olacağı endişesi sürüyor. Bir önceki gün 47 asemptomatik vakanın kaydedildiği Çin'de bugün 34 vaka tespit edildi.

Ocak ayından bu yana, salgınla mücadele kapsamında alınan önlemlerin hafifletildiği Çin'de, Rusya sınırında olan Heilongjiang bölgesinde ithal vakalarda artış tespit edildi. Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Heilongjiang'da, Rusya'dan Çin'e gelen vatandaşların 22'sine korona virüsü teşhisi konuldu.

Yine Rusya'ya sınır olan özerk İç Moğolistan bölgesinde Rusya kaynaklı 27 vaka tespit edildi. Korona virüsü salgının merkez üssü Hubei eyaletinde ise üst üste yedi gündür yeni vakaya rastlanmadı.

'AFRİKA KÖKENLİLERE SERVİS YAPILMIYOR'

Guangzhou kenti yetkililerinin, bar ve restoranların Afrika kökenli müşterilere servis yapmamasını emrettiği iddia edildi. Kentteki Amerikan Konsolusluğundan gelen bir açıklamada, 'Afrika teması' olan herkesin, seyahat veya hastalık geçmişlerinden bağımsız olarak zorunlu virüs testlerine tabi tutulacağı ve karantinaya alınacağı belirtildi. Konsolusluk, Afrikan-Amerikalıların, Guangzhou kentinde dikkatli olmaları gerektiğini duyurdu. (DIŞ HABERLER)