New York'ta toplu mezarlar için anlaşma

Korona virüsü salgınının ABD'deki merkez üssü New York'ta ölü sayısı hızla artarken, eyalet yetkilileri 'kimsesizler mezarında' çalışmaları için sözleşmeli işçilerle anlaştı. New York Valisi Andrew Cuomo, 'rahatlamak için çok erken olduğunu' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - New York Valisi Andrew Cuomo, New York'ta korona virüsü kaynaklı ölümlerde üç gündür üst üste artış kaydedildiğini söyledi. Salgının ABD'deki merkez üssü New York'ta ölü sayısı hızla artarken, eyalet yetkilileri 'kimsesizler mezarı' olarak kullanılan Hart Island'da toplu mezarlarda çalışmaları için sözleşmeli işçilerle anlaştı.

Vali Cuomo, korona virüsü salgınının ekonomik etkisinin 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından yaşanan ekonomik sıkıntıdan 'daha yıkıcı' olabileceğini dile getirdi.

'İSPANYOL GRİBİ ÜÇ DALGA HALİNDE YAŞANDI'

Cuomo, "Unutmayın, 1918'deki İspanyol Gribi üç dalga halindeydi. Biz şu an ilk dalgayı yaşıyoruz. Herkes, bu süreci atlattıktan sonra işimizin bitmiş olacağını varsayıyor. Bu sonuca varmakta aceleci olmayın. Rahatlamak için henüz çok erken" dedi.

'GÜNDE 24 CESET GÖMÜLÜYOR'

Hart Island'daki mezarlık, 19'uncu yüzyıldan bu yana, akrabası olmayan veya ailesinin cenaze düzenleyemediği kişiler için kullanılıyordu. Salgından önce cenazeler, kentin Bronx ilçesinin doğu kıyısı dışında bulunan ve sadece tekne ile erişilebilen adada çalışan düşük ücretli mahkumları tarafından gömülüyordu.

Ceza infaz kurumu sözcüsü Jason Kersten, salgından önce her hafta 25 kişinin gömüldüğü Hart Island'da, mart ayının başından bu yana günde 24 kişinin gömüldüğünü söyledi. New York'ta morg kapasitesinin aşılması durumunda, adada geçici bir çözüm bulunabileceğini de dile getirdi.

New York'ta çarşamba günü 799 kişi öldü, ölü sayısı 7 bin 67'ye yükseldi. (DIŞ HABERLER)