Güney Kore'de iyileşenler yine 'pozitif' çıktı

Güney Kore'de enfekte olduktan sonra iyileşen ve taburcu edilen 91 hastanın virüs testi pozitif çıktı. Bazı uzmanlar bu sayının artacağını, bazıları ise yapılan testlerin hatalı sonuç verdiğini söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Kore'de korona virüsü nedeniyle enfekte olduktan sonra iyileşen hastaların virüs testi pozitif çıktı. Dünya genelinde, iyileşen Covid-19 hastalarının tekrar enfekte olma olasılığı endişeye neden olurken Güney Kore'de yetkililer, taburcu edilen 91 hastaya yapılan Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını duyurdu.

Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (KCDC) direktörü Jeong Eun-kyeong, bu hastaların 'yeniden enfekte olmadığını', vücuttaki virüsün 'aktif hale geldiğini' söyledi. Sağlık yetkilileri, bunun sebebinin ne olduğunu henüz tam olarak bilmediklerini ancak epidemiyolojik araştırmaların sürdüğünü aktardı.

'TESTLER HATALI OLABİLİR'

Kore Üniversitesi Guro Hastanesi'nden salgın hastalıklar uzmanı Kim Woo-joo, "Bu 91 hasta yalnızca bir başlangıç, tekrar enfekte olanların sayısı artacak" dedi. KCDC direktörü Jeong, vücuttaki virüsün aktive olması ihtimali üzerinde duruyor. Başka uzmanlar ise, virüs testlerinin hatalı olabileceğini söylüyor. Bu hastaların, vücudunda virüs kalıntılarının olabileceği ancak bulaştırma riski barındırmadığı ifade edildi.

Sacred Heart Hastanesi'nden göğüs hastalıkları uzmanı Jung Ki-suck, "Bu sonuçlar farklı şekillerde yorumlanıyor. Hükümet bir an önce bunun nedenini araştırmalı" dedi.

DAEGU KENTİNDE YENİ VAKA YOK

Güney Kore'de bugün 27 yeni vaka kaydedildi. Cuma günü, salgın başladığından bu yana en düşük vaka tespitinin olduğunu söyleyen KCDC yetkilileri, ülkedeki toplam vaka sayısının 10 bin 450'ye çıktığını duyurdu.

Güney Kore'de salgının merkez üssü olan Daegu kentinde ise yeni vaka kaydedilmedi. Şubat ayından Güney Kore'de patlak veren salgının, Daegu kentindeki bir kiliseden ülkeye yayıldığı düşünülüyor. (DIŞ HABERLER)