Fransa'da paralı 'cenaze pazarı'

Korona virüsü salgınında morga dönüştürülen Paris’teki Rungis Uluslararası Pazarı'nda, Covid-19 nedeniyle ölen kişilerin defin işlemleri yapılana kadar altı gün için 159 euroya tabut verdiği iddia edildi. Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, defin işlemleri sırasındaki ek harcamaların devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da korona virüsü salgınından sonra boşaltılan başkent Paris’teki Rungis Uluslararası Pazarı'nda, virüs nedeniyle ölenlerin defin işlemleri tamamlanana kadar cenazeler için para istenilmesi, pazarı işleten özel şirketi eleştirilerin odağı haline getirdi.

Perşembe günü mecliste konuyla ilgili konuşan Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, “Karantina ve salgın hastalık koşullarında yaşanan zorlukların, finansal olarak ailelere yansıtılması bana anormal geliyor” dedi.

DENETLEME YAPILACAK

Castaner, defin işlemleriyle ilgili ek harcamaların devlet tarafından karşılanacağını açıkladı. Pazarın özel bir şirket tarafından işletildiğini vurgulayan Castaner, şirketin faaliyetlerinin uygunluğunun doğrulanması için de bir denetleme yapılması gerektiğini söyledi.

159 EUROYA ALTI GÜN

İddialara göre altı günlük bir 'paket' uygulayan şirket, buraya bekletilmek üzere getirilen cenazelere 159 euro karşılığında altı günlüğüne bir tabut ve morga dönüştürülen odalardan birini veriyor. Altı günden geçtikten sonra, her bir gün için ise 35 euro istiyor. Ayrıca aileler, 55 euro karşılığında en fazla bir saat olmak üzere cenazeyi görebiliyor. (DIŞ HABERLER)