İran IMF yardımı için bastırıyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, korona virüsü nedeniyle IMF'ye yaptıkları 5 milyar dolarlık yardım çağrısını yineledi. Ruhani, ABD'nin engellediği IMF yardımı hakkında "Biz IMF'nin bir üyesiyiz. Borç vermekte ayrımcılık yapılmamalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsünün en çok etkilediği ülkelerden biri olan İran, Uluslararası Para Fonu'na (IMF) 5 milyar dolarlık acil durum fonu için çağrısını yineledi. IMF'nin İran'a yardım yollamasını ABD'nin engellediği bilinirken, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bu sabah yeni bir çağrıda bulundu.

'EKONOMİK VE MEDİKAL TERÖRİZM'

Ruhani, televizyondan yayınlanan kabine toplantısında yaptığı konuşmada, "Uluslararası kurumlara görevlerini yerine getirmeleri çağrısında bulunuyoruz. Biz IMF'nin bir üyesiyiz. Borç vermekte ayrımcılık yapılmamalı" dedi. İran Cumhurbaşkanı, ABD'nin yaptırımlarının da 'ekonomik ve medikal terörizm' olarak niteledi.

AB 20 MİLYON EURO GÖNDERECEK

Avrupa Birliği (AB), korona virüsünün en ağır darbeyi vurduğu Ortadoğu ülkesi olan İran'a 20 milyon euroluk insani yardım yapacağını açıklamıştı. AB dışişleri bakanlarının önceki haftaki zirvesinden sonra yapılan açıklamada, İran ve Venezuela'nın virüs nedeniyle IMF'den yardım talebine destek verileceği de belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)