Ekvador'da 15 futbol sahası büyüklüğünde mezar kazılacak

Korona virüsü salgını karşısında mezarlıkların ve tabut üreticilerinin yetersiz kaldığı Ekvador'da, 15 futbol sahası büyüklüğünde yeni mezar alanı açılacak. Ekvador hükümeti, sokaklarda cesetlerin görüntülenmesi sonrası cenazeleri dev dondurucularda tutmaya başlamıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Latin Amerika ülkesi Ekvador'da, korona virüsü salgını nedeniyle bir mezarlık ve tabut krizi yaşanıyor. Çok sayıda ölünün sokaklarda görüntülendiği, tabut üreticilerinin yetersiz kalması nedeniyle cenazelerin devasa dondurucularda saklandığı ülkede, bir acil durum mezarlığı açılacak.

12 BİN KİŞİLİK HAZIRLIK...

Hükümet, ülkenin en büyük kenti Guayaquil'de özel bir mezarlığın bağışladığı alana acil durum mezarlığı kurulacağını açıkladı. Kentin kuzeyindeki bu alana günde 100 kişinin gömülmesi planlanıyor. Guayaquil belediyesi de, iki devlet mezarlığının 12 bin kişinin hayatını kaybetmesi ihtimaline karşı hazırlanacağını duyurdu.

The Guardian gazetesinin Latin Amerika muhabirlerinden Tom Phillips ise Belediye Başkanı Cynthia Viteri'nin açıkladığı iki mezarlığın toplam alanının 15 futbol sahası büyüklüğünde olduğunu yazdı.

Ekvador'da şu ana dek 3 bin 995 vaka tespit edilmiş durumda. Kayıtlara geçen ölü sayısı 220 olmakla beraber, 172 ölümün daha korona virüsüyle bağlantılı olabileceği belirtiliyor.

'CENAZELERİ GÜNLERCE EVDE BEKLETMEK ZORUNDA KALDILAR'

Ülkede geçtiğimiz günlerde sokakta yatan cesetler görüntülenmiş, ahşap tabut eksikliği nedeniyle birçok aile yakınlarını mezarlıkların bağışladığı karton kutularla gömmek zorunda kalmıştı. Birçok ailenin de ölen yakınlarının cenazelerini günlerce evlerde bekletmek zorunda kaldığı belirtilmişti.

Hükümet ise geçtiğimiz hafta korona virüsünden ölenlerin cenazelerini, mezarlıklar hazırlanana dek devasa dondurucularda saklama kararı almıştı. (DIŞ HABERLER)