Almanya, 50 sığınmacı çocuğu kabul edecek

Almanya, Yunan adalarındaki sığınmacı kamplarında kalan 14 yaşın altındaki ve refakatçisi olmayan 50 çocuğu ülkeye kabul edeceğini duyurdu. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, uzun vadede Almanya'da 350 ila 500 çocuğun ülkeye getirileceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya, Yunan adalarındaki sığınmacı kamplarında kalan 50 çocuğu ülkeye kabul edecek. Almanya İçişleri Bakanlığı, önümüzdeki hafta 14 yaşın altında ve refakatçisi olmayan çocukların ülkeye getirileceğini duyurdu.

Almanya'ya gelen çocukların 14 günlük karantina sürecinin ardından işlemlerinin başlatılacağı açıklandı. Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, başka ülkelerin karar vermelerini beklemek istemediklerini ve sürece başladıklarını söyledi. Maas, uzun vadede Almanya'nın refakatçisi olmayan 350 ila 500 çocuğu ülkeye kabul edileceğini belirtti.

Yunanistan hükümeti yetkililerinin korona virüsü salgını açısından 'saatli bomba' olarak tanımladığı sığınmacı kamplarında hali hazırda sağlık ve hijyen koşulları oldukça kötü. Avrupa Birliği (AB) ve Birleşmiş Milletler (BM), yeterli sayıda doktor ve hastane yatağının olmadığı kamplarda salgının her an baş gösterebileceği konusunda uyarıyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), bu kampların acilen boşaltılması için çağrıda bulunmuş, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Sivil Özgürlükler, Adalet ve İçişleri Komitesi (LIBE) ise unan adalarındaki 42 bin sığınmacı için ‘acilen önlem alınması gerektiğini’ duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)