Alman Dışişleri'nden Zoom'a kısıtlama: Güvenlik açığı var

Alman Dışişleri Bakanlığı, korona önlemleri nedeniyle çalışanları arasında yaygınlaşan video konferans programı Zoom'a kısıtlama getirdi. Bakanlık, programın güvenlik sorunları olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Dışişleri Bakanlığı, korona virüsü nedeniyle çevrimiçi yapılan toplantılarında video konferans programı Zoom'un kullanılmasına kısıtlama getirdi. Bakanlık çalışanlarına gönderilen bilgi notunda, Zoom'un güvenlik ve veri koruma açısından bazı zayıflıkları nedeniyle çok riskli olduğu belirtildi.

Alman gazetesi Handelsblatt'ın haberine göre notta, "Medyada yazılanlara ve kendi değerlendirmemize dayanarak, Zoom yazılımının kritik zayıflıklar, ciddi güvenlik ve veri koruma sorunları içerdiği sonucuna vardık" denildi.

Bununla birlikte, Alman Dışişleri Bakanlığı'nın uluslararası ortakları tarafından yaygın olarak kullanılması nedeniyle, programın şu an için tamamen yasaklanamayacağı, çalışanların uygulamayı kriz zamanlarında kendi özel bilgisayarlarında kullanabileceği belirtildi. (DIŞ HABERLER)