İddia: Trump önerdiği ilaçtan para kazanacak

ABD Başkanı Donald Trump'ın, korona virüsü tedavisi için bilim insanlarıyla tartışacak kadar hararetle savunduğu sıtma ilacı hidroksiklorokin üzerinden para kazanacağı öne sürüldü. New York Times, Trump'ın ailesinin bu ilacı üreten şirkette yatırımları olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın, Amerikan sağlık yetkililerinin itirazlarına rağmen yeni tip korona virüsü (Covid-19) tedavisi için 'mucizevi' diye ısrarla savunduğu sıtma ilacı hidroksiklorokin üzerinden para kazanacağı iddia edildi. New York Times gazetesi, Trump'ın ailesinin hidroksiklorokin içeren Plaquenil isimli ilacının üreticisi Sanofi'de yatırımları olduğunu yazdı.

Gazetenin haberine göre, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross dahil, Trump'a yakın olan bir dizi ismin de benzer yatırımları bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

Trump'ın Covid-19 tedavisinde 'çığır açıcı' olarak nitelendirdiği sıtma ilacı konusunda, Beyaz Saray'daki uzmanlarla görüş ayrılığı yaşadığı basına yansımıştı. ABD'nin salgınla mücadele Görev Gücü'nün en önemli ismi olan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Doktor Anthony Fauci'nin ilaca yönelik araştırmaların yetersiz olduğunu savunarak daha temkinli bir üslup çağrısında bulunduğu, Beyaz Saray Ticaret Danışmanı Peter Navarro'nun ise Trump'ın ilacın Covid-19 tedavisinde olumlu sonuç verdiğine dair açıklamalarını destekleyecek bir araştırma dosyasını gündeme getirdiği belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)

Trump'ın önerdiği sıtma ilacı Beyaz Saray'ı karıştırdıTrump'ın önerdiği sıtma ilacı Beyaz Saray'ı karıştırdı