Avrupa Konseyi: Düşük riskli tutuklular serbest bırakılsın

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatović, cezaevlerindeki tutukları korona virüsünden korumak için uygun koşulların sağlanamadığını söyledi. Mijatović, "Cezaevlerinde nüfusu azaltmak için evde tutukluluk, genel af, soruşturmaların askıya alınması gibi uygulamalarla cezai prosedürleri uyarlanması gerekiyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Konseyi, korona virüsü salgını nedeniyle 'düşük riskli tutukluların' serbest bırakılması için üye ülkelere çağrıda bulundu. Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Dunja Mijatović, cezaevlerinde mahkumların karantina önlemlerini uygulayamayacağını söyledi.

Mijatović, korona virüsünün hızla yayılmasını sağlayacak koşullara sahip cezaevlerinde, sosyal mesafe ve izolasyon gibi koruyucu önlemlerin uygulanamayacağını dile getirdi.

'CEZAEVİNDEKİ NÜFUS AZALTILMALI' 

'Birçok ülkede cezai süreçlerin mevcut duruma uyarlandığını' söyleyen Mijatović, şu ifadeleri kullandı: "Cezaevlerinde nüfusu azaltmak için birçok ülke evde tutukluluk, genel af, soruşturmaların askıya alınması gibi uygulamalarla cezai prosedürleri uyarlıyor. Bütün üye ülkeleri, cezaevi nüfuslarını azaltmak için tutuklama yerine alternatif cezai prosedürleri uygulamaya davet ediyorum. Cezaevi nüfusunun azaltılması, Avrupa genelinde sağlık ve hijyen regülasyonlarının uygulanması ve çalışanların üzerindeki baskıyı azaltmak için için zaruridir."  (DIŞ HABERLER)