Almanya'da sokağa çıkma kısıtlamaları en erken 19 Nisan'da kalkabilir

Almanya Başbakanı Angela Merkel, kesin tarih vermemekle birlikte, korona virüsü salgını nedeniyle getirilen sokağa çıkma kısıtlamalarının 19 Nisan'a kadar "kesinlikle" süreceğini söyledi. Merkel, önlemlerin kademeli olarak kaldırılacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Başbakanı Angela Merkel, karantidan çıktıktan sonra düzenlediği ilk basın toplantısında korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle alınan önlemler ve son durum hakkında bilgi verdi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Merkel, "pandemiden dersler çıkardıkları ve bunun sonucu olarak Almanya’nın ihtiyacı olan tıbbi koruyucu giysilerin bir bölümünü kendisinin üretmesi gerektiğini düşündüklerini" söyledi.

Bunun için üretim yerinin Almanya olabileceğini belirten Merkel, aynı zamanda Avrupa’daki diğer ülkelerle de bu konuda müzakere edileceğini vurguladı. Merkel, "Her halükarda bunu yapacak yetenekte olmalıyız" dedi.

Tıbbi maske ihtiyacının karşılanması konusuna da değinen Merkel, bu konuda ilerleme kaydedildiğini ancak hedeflenen rakama henüz ulaşılamadığını söyledi. Merkel, hastanelerin, hekimlerin, yaşlıların kaldığı bakımevlerinin ve engellilerin kaldığı yurtların ihtiyacı olan maskelerin gerektiği kadar dağıtımının yapılabilmesi için çalıştıklarını da dile getirdi.

Almanya'nın virüse karşı 'normalleşme' planı sızdırıldıAlmanya'nın virüse karşı 'normalleşme' planı sızdırıldı

'AB'NİN EN BÜYÜK VAROLUŞ SINAVI'

Korona virüsü salgınının tarihteki en büyük krizlerden biri olduğunu belirten Angela Merkel, salgın için Avrupa Birliği'nin (AB) karşı karşıya olduğu "en büyük varoluş sınavı" ifadesini kullandı. Avrupa’nın bu krizden güçlenerek çıkmasının hem Almanya’nın hem de diğer AB üyesi ülkelerin yararına olacağını da ifade etti.

Almanya’da koronavirüs salgınıyla mücadelede alınan tedbirler ve sokağa çıkma kısıtlamalarının ne zaman sona ereceğine dair bilgi de veren Almanya Başbakanı Merkel, tedbirlerin konusunda insan sağlığının kendileri için her şeyden önce geldiğini vurguladı.

Kimilerinin önlemlere hızla son verilmesi ve normal hayata bir an önce geri dönüş talep ettiğini, bunu anlayışla karşıladığını, çünkü mevcut uygulamanın şimdiye kadar benzeri görülmemiş temel kısıtlamalar içerdiğini söyleyen Merkel, diğer yandan tedbirlerin erken sonlandırılması halinde can kayıpları yaşanabileceğine işaret etti.

Almanya yayılma hızını kesti: Yeni vaka sayısı dört gündür azalıyorAlmanya yayılma hızını kesti: Yeni vaka sayısı dört gündür azalıyor

KISITLAMALAR EN ERKEN 19 NİSAN'DA KALDIRILABİLİR

Kısıtlamalardan kademeli bir çıkış olacağını belirten Merkel, kesin bir tarih vermemekle birlikte Almanya’daki pek çok eyalette Paskalya tatili bitişi olan 19 Nisan’a kadar sokağa çıkma kısıtlamalarının kesinlikle devam edeceğini duyurdu.

Merkel, alınan önlemlere ve kısıtlamalara halkın büyük kısmının uyduğunu, bu sayede virüsün yayılma hızının zayıflatıldığını ancak bu gelişmeyle birlikte başka parametrelerin ortaya çıktığını belirtti. Merkel bu nedenle vatandaşlardan sabırlı olmalarını talep etti. Başbakan Merkel, hekimler, virologlar, sosyologlar, psikologlar gibi uzmanlarla devamlı görüşüldüğünü ve onların tavsiyeleri doğrultusunda yol haritası çizmeye çalıştıklarını kaydetti.