Saygı duruşundaki Çinlilere 'Pokemonları gömüyorlar' dedi

Çin'de korona virüsünden dolayı hayatını kaybedenler için yapılan 3 dakikalık anma töreni görüntülerinin yayınlandığı esnada BFM canlı yayınında "Pokemonları gömüyorlar" diyen Fransız gazetecinin sözleri tepki topladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'de yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgınında hayatını kaybedenler için ülke genelinde 3 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi.

Yerel saatle sabah 10.00'da başlayan anma etkinliğini canlı yayınlayan Fransız BFM televizyonuna konuk olan gazeteci Lechypre, canlı yayında diğer spiker arkadaşına "Pokemonları gömüyorlar" demesi büyük tepkilere neden oldu. Sabah haberleri spikeri olayı duymamazlıktan gelerek sunumuna devam etse de Lechypre'nin sözleri dakikalar içerisinde sosyal medyada tepki toplamaya başladı. Fransa'da yaşayan bazı Çin asıllı vatandaşlar bu sözleri ırkçı olarak değerlendirdi.

SUNUCU ÖZÜR DİLEDİ

Olay sonrası BFM TV, resmi Twitter hesabından sabah yayınında yaşananlar için özür mesajı paylaşırken, Emmanuel Lechypre de yine aynı platformdan, "Bu sabah Çin'de salgından dolayı ölenler için yapılan anma töreni esansında BFM TV'de çok uygunsuz bir yorumda bulundum. Ve bu sözler canlı yayınlandı ancak ben mikrofonların kapalı olduğunu zannediyordum. İçtenlikle özür dilerim" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada birçok kişi #pokemon #bfmtv ve #CODVID19 etiketleriyle söz konusu paylaşıma tepki gösterirken, birçok kullanıcı bu sözlerin utanç verici olduğunu yazdı.

Çin'de Covid-19 vaka sayısı 4 Nisan 2020 itibariyle 81 bin 639'a yükselirken, salgın sebebiyle ülke genelinde 3 bin 326 kişi hayatını kaybetti. (Euronews)