Malavi'de koronaya karşı bakan maaşlarından kesinti

Afrika ülkesi Malavi'de, korona virüsüyle mücadele için devlet başkanının ve bakanların maaşlarından üç ay boyu yüzde 10 oranında kesinti yapılacak. İlk korona vakasını geçtiğimiz perşembe günü bildiren ülkede acil durum ilan edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en yoksul ülkelerinden Malavi'de, korona virüsüyle mücadele için para toplamak adına devlet başkanı ile bütün bakanların maaşlarında üç ay boyunca yüzde 10'luk kesinti yapılacağı açıklandı. İlk korona vakasını geçtiğimiz perşembe günü bildiren ülkede, ekonomik bir tedbir paketi de devreye sokuldu.

Devlet Başkanı Peter Mutharika, hem kendisinin hem de bütün bakanların maaşlarından kesinti yapılacağını duyurdu. Mutharika'nın ayda 3 bin 600 dolar maaş aldığı biliniyor. Ancak bakanlardan da yapılacak kesintiyle toplamda ne kadar para toplanacağı bilinmiyor.

VERGİ KESİNTİSİ VE YAKIT FİYATLARINDA İNDİRİM

Devlet Başkanı'nın açıkladığı tedbirler kapsamında, iş yerleri için bir dizi vergi kesintisi, yakıt fiyatlarında indirim ve sağlık çalışanlarına riskli durumlar için yapılan ödemelerde artış yer alıyor. Paket kapsamında, 2 bin sağlık çalışanının daha işe alınacağı da açıklandı.

Malavi'de salgının henüz yayılmamasına rağmen acil durum ilan edilmiş durumda. Ülkede sokağa çıkma yasağı yok ama okullar kapalı; insanlara hükümet tarafından evde kalınması çağrısı yapılıyor. Cenaze, kilisede ibadet ve siyasi miting gibi 100'den fazla kişinin katılabileceği tüm etkinlikler de yasaklanmış durumda. (DIŞ HABERLER)