Avustralya’da aşılar hayvanlar üzerinde test ediliyor

Avustralya’da bilim insanları, iki korona virüsü aşısını hayvanlarda test etmeye başladı. Testlerin dünyada geliştirilmekte olan aşıların hayvanlar üzerindeki ilk denemesi olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avustralya’da araştırmacılar muhtemel iki Covid-19 aşısını hayvanlarda test etmeye başladı.

Avustralya’da yapılmakta olan bu test hayvanlar üzerinde aşının ilk denenmesi ve oldukça önemli olarak nitelendiriliyor.

Amerikanın Sesi'nin haberine göre, söz konusu aşılar İngiltere’deki Oxford Üniversitesi ve Amerika’daki Inovio Pharmaceutials tarafından yapıldı. Dünya Sağlık Örgütü aşıların hayvanlar üzerinde denenebileceğini kaydetti. Bunun, Covid-19 aşısı geliştirilmesi için önemli bir adım olduğu belirtiliyor.

DENEYLER BİR DÖNÜM NOKTASI

Avustralya Ulusal Bilim Ajansı aşıların insanlar için güvenli olup olmadığını değerlendirecek. Avustralya Salgın Hazırlığı Koalisyonu Başkanı Jane Halton, deneylerin önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Avustralyalı araştırmacılar genelde hayvanlar üzerinde aşı denemesine iki yılda ulaşıldığını belirtiyor. Bu sefer süre sadece iki ayı buldu.

DÜNYADA EN 20 AŞI ÇALIŞMASI VAR 

Bununla birlikte uzmanlar böyle bir gelişmeye rağmen aşının 2021’den önce kullanılır hale gelmesinin zor olduğunu belirtiyorlar. Çünkü yeni tedavilerin uluslararası standartları karşılaması için bu zaman diliminin olması gerektiği belirtiliyor.

Korona virüsü aşısı için uluslararası işbirliği yüksek ve araştırmacılar zamana karşı bir yarış içinde. Şu sıralar dünya genelinde en az 20 aşı geliştiriliyor.