Yeni doğan ikizlerine 'Corona' ve 'Covid' ismini verdiler

Hindistan'da bir çift, yeni doğan ikiz bebeklerine 'Corona' ve Covid' isimini verdi. Çift, zorlu günlerde elde edilen zaferi simgelediği için bu isimleri seçtiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsünün etkisi altına giren dünyada, Hindistan'ın Raipur kentinde bir çift, yeni doğan ikiz bebeklerine 'Corona' ve 'Covid' isimlerini verdi.

Kız bebeğe Corona, erkek bebeğe ise Covid ismini veren aile, bu isimleri seçme nedenini ise "yaşanılan zor günlerde elde edilen zaferin simgesi" olarak açıkladı.

Bebeklerin 27 yaşındaki annesi Preeti Verma, "27 Mart'ın ilk saatlerinde ikizlerle -bir oğlan ve bir kız- kutsanmıştım. Şimdilik onlara Covid (oğlan) ve Corona (kız) adını verdik," dedikten sonra, çocuklarının ismini ileride değiştirebileceklerini de sözlerine ekledi.

"Hastane personeli bebeklere Corona ve Covid olarak seslenmeye başladığında, onları bu isimlerle adlandırmaya karar verdik," diyen anne, "Doğum çeşitli zorluklarla karşılaştıktan sonra gerçekleşti ve bu nedenle kocam ve ben günü unutulmaz kılmak istedik. Aslında virüs tehlikeli ve hayatı tehdit ediyor, ancak salgın insanları hijyen ve diğer iyi alışkanlıklar üzerine de düşünmeye sevk etti," şeklinde konuştu.

Yollarda araç trafiğine izin verilmediği için hastaneye ulaşmakta güçlük çeken çiftin, Verma adında 2 yaşında bir kız çocukları daha olduğu öğrenildi. (DIŞ HABERLER)