İtalya Başbakanı Conte'nın koruması koronadan öldü

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’nin yakın koruması 52 yaşındaki Giorgio Guastamacchia korona virüsü nedeniyle öldü. Geçen ay korona virüsü teşhisi konulan Guastamacchia'nın Conte'yle tedavi öncesinde yakın temasta bulunmadığı duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya Başbakanı Giuseppe Conte’nin yakın korumalığını yapan polis memuru korona virüsü nedeniyle öldü. 52 yaşındaki Giorgio Guastamacchia'nın bu sabah öldüğü belirtildi.

İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre, Başbakan Conte'nin yakın korumalığını yapan ve geçen ay ortasında Covid-19 teşhisi konulan 52 yaşındaki Giorgio Guastamacchia, bu sabah saatlerinde öldü. İki çocuğu olan koruma memurunun tedavisi için görevden ayrılmadan önce Başbakan Conte ile yakın temasta bulunmadığı ve Başbakan'ın seyahatlerine eşlik etmediği bilgisi paylaşıldı.

Eski başbakanlardan AB Komisyonunun Ekonomi İşlerinden Sorumlu Komiseri Paolo Gentiloni de Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Giorgio Guastamacchia'yı örnek polis memuru olarak hatırlıyorum. Ailesinin ve çalışma arkadaşlarının acılarını paylaşıyorum" dedi. Bir süredir Tor Vergata Kliniğinde tedavi gören Guastamacchia'nın Covid-19 testinin mart ortasında pozitif çıkmasının ardından Başbakan Conte’ye de test yapılmış ve test negatif çıkmıştı. (AA)