Çin'de yalan söyleyen koronalıya 18 ay hapis

Çin'de seyahat geçmişiyle ilgili yalan söyleyen bir adam 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Temas kurduğu 40 kişi karantinaya alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'de seyahat geçmişiyle ilgili yalan söylediği için hapis cezasına çarptırıldı. 29 yaşındaki adam, 'bulaşıcı hastalıkların önlenmesini engellemekten' suçlu bulundu.

29 yaşındaki Guo'ya 18 ay hapis cezası verildi. 1 Mart'ta Pekin'den Milano'ya giden Guo, 7 Mart'ta Çin'e geri döndü. Aynı gün Zhengzhou şehrine gitmek için tren kullandığı ve sonraki günlerde de işe gitmek için metro kullandığı kaydedildi. Guo'nun enfekte olduğu tespit edildi ve temas kurduğu en az 40 kişi karantinaya alındı.

ÖLÜ SAYISI 3 BİN 322'YE YÜKSELDİ

Çin Ulusal Saplık Komisyonu, 31 yeni vaka kaydetti. Yeni vakalar arasında iki kişi hariç tümünün yurtdışı kaynaklı olduğu tespit edildi. Asemptomatik vakaların dahil edilmediği resmi verilere göre, toplam vaka sayısı 81 bin 620'ye ölü sayısı ise 3 bin 322'ye yükseldi.

ÇİN'DE 'İKİNCİ DALGA' KORKUSU

Çin'de salgının yayılma hızında düşüş kaydedilirken Pekin yönetimi, ülke ekonomisinin bir an önce toparlanması adına çalışanlara 'işe gidebilirsiniz' çağrısı yapıyor. Ancak, bazı uzmanlar asemptomatik vakaların ikinci bir dalgaya neden olabileceği konusunda endişe duyuyor. (DIŞ HABERLER)