Otel parası isteyen Sisi'ye çağrı: Saraylarını karantina merkezlerine dönüştür

Mısır'da korona virüsü nedeniyle bir otelde karantinaya alınanlardan masraflarını karşılamaları istenince Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi’ye tepki yağdı. 'Sisi'nin sarayları karantina için kullanılsın' etiketi Mısırlı Twitter kullanıcıları arasında en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi’nin saraylarını karantina merkezlerine dönüştürmesi talebiyle Twitter’da yapılan çağrılar büyüyor. Lüks binalara milyonlarca dolar harcadığı gerekçesiyle daha önce de eleştirilen Sisi'ye karşı açılan 'Sisi'nin sarayları karantina için kullanılsın' etiketi Mısırlı Twitter kullanıcıları arasında en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.

Son çağrılar, İngiltere’den dönen bir grup Mısırlının Kahire’deki havaalanının yakınlarında bulunan 5 yıldızlı bir otelde karantina altına alınmasının ardından gelmişti. Bu kişilerden, otel masraflarını kendileri karşılamaları istendi.

Gruptakilerden biri BBC’ye yaptığı açıklamada, daha uygun fiyatlı seçeneklerin kendilerine sunulmasını istedi. Sosyal medyada artan tepkinin ardından Sisi fikir değiştirerek, ücretin devlet tarafından karşılanacağını açıkladı.

Kuveyt’ten dönen başka bir grup ise karantinaya karşı çıkarak havaalanında protesto gösterisi düzenledi. Bu kişilerin evlerinde kendilerini karantina altına almaları şartıyla daha sonra gitmelerine izin verildi. (BBC Türkçe)