Onur Yürüyüşlerine korona önlemi: Çevrimiçi düzenlenecek

Korona virüsü salgını nedeniyle, bu yılki Onur Yürüyüşleri çevrimiçi düzenlenecek. Etkinliğin 27 Haziran'da yapılması planlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tüm dünyada LGBTIQ+ Onur Yürüyüşü'nü düzenleyen kuruluşlar, korona virüsü salgını nedeniyle bu yılki Onur Yürüyüşü'nü haziran ayında çevrimiçi olarak düzenlemeye karar verdi. Çevrimiçi etkinlikte, müzik performansları sergilenecek ve insan hakları savunucuları konuşma yapacak.

Canlı yayınlanacak olan Onur Yürüyüşü'nün 27 Haziran'da yapılması planlanıyor.

'YÜRÜYÜŞLERİN İPTAL EDİLMESİ YIKICI OLABİLİR'

Avrupa'da Onur Yürüyüşülerini düzenleyen kuruluşlardan European Pride Organisers Association (EPOA), kıtada düzenlenen yürüyüşlere ortalama 22 milyon kişinin katıldığını duyurdu. Bu yılki yürüyüşlerin çevrimiçi düzenlenmesi fikrini sunan EPOA sözcüsü Steve Taylor, "Bu yıl yürüyüşler kimse için öncelik olmayacak. Ama bazı kişilerin hayatlarında ilk defa yaşadığı, Onur Yürüyüşlerinin verdiği topluluk olma, sevgi ve 'benzerlik' hissi her yıl görülmeye değer ve yürüyüşlerin iptal edilmesi yıkıcı olabilir" dedi.

'ULAŞILABİLİR OLMASINI İSTİYORUZ'

Yürüyüşleri organize eden yerel ve ulusal 800 kuruluş, bu organizasyonda yer almak için kaydoldu. Taylor, "Bu organizasyonun özellikle hayatında hiç Onur Yürüyüşüne katılamamış olan insanları için ulaşılabilir olmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)