Hindistan'da kalan 65 Türkiyeli tahliye bekliyor

Korona virüsüne karşı sokağa çıkma yasağı ilan edilen Hindistan'da, 65 Türkiye vatandaşı tahliye için bekliyor. Yabancı ülke vatandaşı oldukları için polis tarafından hastaneye götürülmekten korkan bu kişiler, sosyal medya üzerinden 'Hindistan'daki Türkler tahliye bekliyor' etiketiyle seslerini Ankara'ya duyurmaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınının yayılmasını engellemek için geçtiğimiz hafta 21 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilen Hindistan'da, 65 Türkiye vatandaşı tahliye için bekliyor. Duvar English'e konuşan mühendis Halit Sun, ülkede yabancıların virüs taşıdığına dair söylentilerden dolayı endişe duyduklarını anlattı.

'POLİS HASTANEYE GÖTÜRECEK' ENDİŞESİ

16 Ocak günü ülkenin Rajastan eyaletinin Bhilwara kentine iş için giden Sun, yabancı ülke vatandaşlarının şüpheli vaka iddiasıyla polis tarafından hastanelere götürüldüğünü duyduklarını anlattı. Sun, temel ihtiyaçlar için sokağa çıkanların polis tarafından fark edilmekten korktuğunu belirterek, "Hindistan'a iki hafta önce gelenleri polis neredeyse her gün belirti var mı, yok mu diye kontrol ediyor" dedi.

'SAĞLIKLI GİDİP HASTA ÇIKMAKTAN KORKUYORUZ'

Hindistan'da kalan Türkiye vatandaşlarından Özgür Şendir de, sosyal medyada paylaştığı videoda sokağa çıkma yasağının uzamasının beklendiğini belirtti. 26 gündür otelden çıkmadığını anlatan Şendir, söz konusu söylentiler hakkında "Gayet iyiyim. Boşu boşuna bir hastaneye gitmek istemem. Hindistan'daki sağlık koşulları, sağlık altyapısı maalesef bizim ülkemizdeki gibi değil... Sağlıklı gidip hasta çıkmaktan korkuyoruz" ifadelerini kullandı.

Hindistan'daki sokağa çıkma yasağına takılan Türklerin bir WhatsApp grubu üzerinden sürekli iletişim halinde olduğu belirtilirken, Şendir bu kişilerden bazılarının kalp veya astım gibi rahatsızlıkları bulunduğunu, ilaçlarının da bitmek üzere olduğunu söyledi. "Dolayısıyla acilen bir tahliye seferinin planlanmasını istiyoruz" diyen Şendir, mesajlarının sosyal medya aracılığıyla Ankara'ya ulaşmasını beklediklerini vurguladı. (DIŞ HABERLER)