Giyim şirketleri ve moda evleri hastaneler için üretime geçti

Ralph Lauren, Chanel, Dior, Versace gibi çok sayıda ünlü giyim şirketi, moda evi ve tasarımcı korona virüsü salgına karşı hastanelere destek olmak için harekete geçti. Maske, koruyucu giysi gibi ihtiyaçları üretmeye başlayan firmalar, hastanelere mali yardımda da bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle başta otomotiv, teknoloji ve elektrikli aletler üreten firmalar, sağlık kuruluşlarına destek için sağlık ekipmanları, maske ve dezenfektan üretme kararı aldı.

Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, dünyanın önde gelen hazır giyim ve moda markaları Christian Siriano, Ralph Lauren, Gap, Hanes, New Balance, Under Armour ve Chanel de yüz maskesi, doktor önlüğü, koruyucu giysi gibi tıbbi malzeme üretiyor. Kanadalı dış giyim markası Canada Goose, ülkedeki sağlık personeli için 10 bin koruyucu elbise üretiyor.

İtalyan Prada 6 Nisan'a kadar 100 bin adet, Gucci ise 1 milyon adet maske üretecek. Kering'in sahibi olduğu Yves Saint Laurent ve Balenciaga da maske üretimi gerçekleştirecek. Kering Çin'den aldığı 3 milyon adet maskeyi de Fransa'daki hastanelere dağıtacak.

İspanyol hazır giyim markası Zara ise, 10 bin maske bağışladığını ve 300 bin adet maskenin daha bu hafta sağlık çalışanlarına gönderileceğini açıkladı. Ülkenin bir diğer hazır giyim markası Mango da 2 milyon adet maske bağışı yapacak.

H&M Group da, tedarik zincirini koruyucu elbise için yeniden düzenleyeceğini duyurdu. Dior, Fendi, Louis Vuitton ve Givenchy'in sahibi LVMH ise önümüzdeki haftalarda 40 milyon adet maske üretecek.

İTALYAN MODA EVLERİNDEN HASTANELERE MALİ DESTEK

İtalyan moda evleri sağlık ekipmanı üretiminin yanı sıra, ülkedeki hastanelere bağışlar da yapıyorlar. Moncler, Milano'da bir hastaneye 10 milyon Euro bağış yaparken, Prada'da kentin üç büyük hastanesine tutarı açıklamayan bağış yaptı. Dolce & Gabbana Milano Üniversitesi'nde salgına ilaç geliştirme çalışmalarına fon sağlarken, Versace de Milano'daki San Raffaele hastanesinin yoğun bakım ünitesine 200 bin dolarlık bağış yaptı.

İtalya'nın kuzeyindeki hastanelere Valentino ve Balmain 2 milyon dolar, Giorgio Armani 1.4 milyon dolar, Gucci ve Marco Bizzarri de 100'er bin dolar bağış yaptılar.

İtalyan moda tasarımcısı Chiara Ferragni ise, Instagram hesabından başlattığı yardım kampanyasında toplanan 4 milyon Euro'yu San Raffaele hastanesine bağışladı.

HABERİN TAMAMI