Virüs İngiliz hükümetinde yayılıyor: Boris Johnson'ın danışmanı da karantinada

Korona virüsüne karşı ilk günlerde ‘sürü bağışıklığı’ stratejisini savunan İngiliz hükümetindeki salgın yayılıyor. Virüsü kaptığı açılanan Başbakan Boris Johnson'ın danışmanı Dominic Cummings'in de belirtileri gösterdiği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsüne karşı 'kontrollü salgın' stratejisi nedeniyle eleştirilen İngiliz hükümetindeki virüs salgını yayılıyor. Korona virüsü kaptığını açıklayan Başbakan Boris Johnson'ın danışmanı Dominic Cummings'in de semptomları gösterdiği iddia edildi.

Daily Mail gazetesi, Cummings'in korona virüsü semptomları göstermesi nedeniyle kendini tecrit ettiğini duyurdu.

Johnson ise enfekte olduğunu duyurması sonrası İngiltere halkına Twitter'dan bir video ile seslendi. 'Korona virüsünün yayılmasının engellemenin önemli olduğunu' söyleyen Johnson, "Hükümetin evde kalma çağrılarına uyan kişilere teşekkür ederim" dedi.

Johnson, salgın süresince evde kalmanın Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) üzerindeki baskıyı azaltacağını söyleyip, evden çalışanların yanı sıra eczacılara ve NHS çalışanlarına teşekkür etti. Johnson, 20 bin eski NHS çalışanının salgınla mücadele kapsamında göreve geri döndüğünü de ekledi.

Korona virüsü salgını başladığında ‘sürü bağışıklığı’ ve ‘kontrollü salgın’ stratejilerini savunan Johnson, 27 Mart'ta Covid-19 testinin pozitif çıktığını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)

Boris Johnson'ın korona virüsü testi pozitif çıktıBoris Johnson'ın korona virüsü testi pozitif çıktı