Soros'tan koronaya karşı Macaristan'a 1 milyon euro bağış

89 yaşındaki milyarder George Soros, memleketi Macaristan'ın korona virüsü salgınıyla mücadelesi için 1 milyon euro yardım yapacağını açıkladı. Soros'un kurucusu olduğu Açık Toplum Vakfı'nı ülkeden atan sağcı ve göçmen karşıtı Victor Orban hükümetinin bu yardımı kabul edip etmeyeceği merak konusu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 89 yaşındaki milyarder George Soros, memleketi Macaristan'a korona virüsüyle mücadele için 1 milyon euro (yaklaşık 7 milyon 200 bin TL) bağış yapacağını açıkladı. Soros, kurucusu olduğu Açık Toplum Vakfı üzerinden, Budapeşte hükümetine 1 milyon euro para yardımı yapılacağını duyurdu.

"Covid-19 salgını ülkeler, toplumlar, dinler arasında sınır tanımıyor" ifadelerini kullanan Soros, sözlerine şöyle devam etti: "Büyük Buhran'ın ortasında, İspanyol Gribi'nin Budapeşte'de binlerce kişiyi öldürmesinden neredeyse 10 yıl sonra bu kentte doğdum. 2. Dünya Savaşı'nı ve Arrow Cross [Macaristan'daki bir faşist parti] yönetimini ve kuşatmaları gördüm. Olağanüstü koşullarda yaşamanın ne demek olduğunu biliyorum."

Soros'un bu bağışı, Macaristan'daki Victor Orban hükümetinin geçtiğimiz yıl kendisine savaş açmasının ardından geliyor. Orban Soros'un kendi hükümetini devirmeye çalıştığı iddiasıyla, milyarder spekülatörü çoğu zaman anti-Semitik açıklamalarla hedef almış, Açık Toplum Vakfı merkezini Almanya'ya taşımıştı. (DIŞ HABERLER)